Προχωρά το καλώδιο Κρήτης - Πελοποννήσου

Κρήτη
Προχωρά το καλώδιο Κρήτης - Πελοποννήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της υποδομής που απαιτείται στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για την τοποθέτηση υπογειοποιημένου καλωδίου από τα Νωπήγεια Κισσάμου μέχρι τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα ως τμήμα του έργου της λεγόμενης «μικρής» ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης τεχνική σύσκεψη με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΚ, «στο τμήμα του έργου που αφορά στα Χανιά το ρόλο του συντονιστή και της Διευθύνουσας Υπηρεσίας έχει ο ΑΔΜΗΕ. Την υλοποίηση έχει αναλάβει η εταιρεία Ελληνικά Καλώδια ΑΕ με υπεργολάβους τις τεχνικές εταιρίες ΑΤΕΡΜΩΝ, Vinci Ελλάς και Αντύπας. Προκειμένου να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς το σημαντικό αυτό έργο εθνικής εμβέλειας, με εντολή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (το οποίο εποπτεύει τον ΟΑΚ), ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ανέλαβε τη διαχείριση της αδειοδότησης της τομής η οποία θα γίνει στον ΒΟΑΚ (Νωπήγεια-Ξυλοκαμάρα συνολικού μήκους περίπου 30 χιλιομέτρων».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για την μεθοδολογία κατασκευής που θα εφαρμοστεί. Αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα οι ανάδοχοι να προσκομίσουν τα προαπαιτούμενα ώστε να εκδοθεί η σχετική άδεια τομής, ενώ στη συνέχεια θα εγκριθούν από τις συναρμόδιες υπηρεσίες το χρονοδιάγραμμα, οι μελέτες σήμανσης και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την έναρξη των εργασιών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News