Καιρός: Στα ύψη το θερμόμετρο στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Στα ύψη το θερμόμετρο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με υψηλές θερμοκρασίες ξεκινάει η εβδομάδα στην Κρήτη

Μπορεί χθες Κυριακή το πολιτικό θερμόμετρο να ανέβηκε στα ύψη, όμως κάτι αντίστοιχο θα συμβεί σήμερα αλλά αυτήν την φορά και με το θερμόμετρο που καταγράφει θερμοκρασίες.

Σύμφωνα και με το meteo μπορεί στην υπόλοιπη χώρα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και τοπικές βροχές , στην Κρήτη ωστόσο ο καιρός θα θυμίζει καλοκαίρι με μέγιστες τιμές του υδραργύρου στους 30 και 32 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και κατά τη διάρκεια της ημέρας σε αρκετές περιοχές κυρίως της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, περιμένουμε τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019. Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά.

Αναλυτικά οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώνονται σήμερα στις εξής περιοχές:

-Σταυράκια Ηρακλείου:33 βαθμοί Κελσίου

-Ηράκλειο:  32 βαθμοί Κελσίου

-Μάλια :33 βαθμοί Κελσίου

Μοίρες : 28 βαθμοί Κελσίου

-Τυμπάκι : 27 βαθμοί Κελσίου

-Πρέβελη Ρεθύμνου: 26 βαθμοί Κελσίου

-Ιεράπετρα: 26 βαθμοί Κελσίου

Αγία Βαρβάρα: 26 βαθμοί Κελσίου

-Ιεράπετρα: 26 βαθμοί Κελσίου

-Σφακιά : 25 βαθμοί Κελσίου

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από 12 έως 31 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 26, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 27 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως νότιες διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας πρόσκαιρους όμβρους και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News