Στον π. Ηλία Βολονάκη το βραβείο του Ι.Ν Αγίου Τίτου - Αύριο το τελευταίο αντίο

Κρήτη
Στον π. Ηλία Βολονάκη το βραβείο του Ι.Ν Αγίου Τίτου - Αύριο το τελευταίο αντίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Τίτου αποφάσισε μεταξύ άλλων να δωρίσει χρήματα στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Για το μακρύ ταξίδι στη “γειτονιά των αγγέλων” ξεκίνησε ο π. Ηλίας Βολονάκης, που υπηρέτησε ως εφημέριος του Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειο, για 59 χρόνια. Ο φιλήσυχος ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Τίτου “έσβησε” χθες ειρηνικά και ήσυχα, δίνοντας προηγουμένως έναν μεγάλο αγώνα για τη ζωή με δύναμη και υπομονή.

Το σκήνωμα του αγαπητού ιερέα θα μεταφερθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα στον  Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου.  Ενώ η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στον ναό που αγάπησε και υπηρέτησε με αγάπη, αφοσίωση και ζήλο. 

Ανακοίνωση του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου

Το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου, όπως αποφάσισε έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση  αναφέρεται τα εξής: «Μετά την εις Κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Ηλία Βολονάκη, ο οποίος επί σειρά ετών διατέλεσε Εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου και ομόφωνα αποφασίζει τα εξής :

  1. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία σύσσωμο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι Εφημέριοι του Ιερού Καθεδρικού Ναού.
  2. Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο.
  3. Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια των Εφημερίων και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στην οικογένεια του μεταστάντος.
  4. Να συμπεριληφθεί το όνομα του αειμνήστου Ιερέως Ηλία Βολονάκη στο «ΒΡΑΒΕΙΟ» του Ιερού Καθεδρικού Ναού, στο κεφάλαιο των διατελεσάντων ιερέων.
  5. Να αναρτηθεί η φωτογραφία του μεταστάντος στο γραφείο της Ενορίας.
  6. Να κατατεθεί στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, το ποσό των 500 Ευρώ,  αντί στεφάνου.
  7. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο».

Το αντίο της κόρης του

Με συγκινητικά λόγια και με μια καθηλωτική ανάρτηση, αποχαιρέτησε τον πολυαγαπημένο της πατέρα η κόρη του Ελένη Βολονάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μαχητής στη ζωή, μαχητής και στον θάνατο. Πιστός και αφοσιωμένος λειτουργός στην εκκλησία του, στο σπίτι του. Με το λαμπερό του χαμόγελο αγκάλιαζε όλο τον κόσμο, έδινε απλόχερα την αγάπη του, την προσευχή του και όλο του τον εαυτό σε όλους. Οραματιζόταν και αγωνιζόταν ιδιαιτέρως για τους νέους. Είμαστε περήφανοι για τη λεβεντιά του, τη γνησιότητά του, την αλήθεια του. Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε μου μπαμπά, στους αγίους και στους αγγέλους. Σ' έχουμε μέσα μας, στην καρδιά μας, ό,τι είμαστε το οφείλουμε σε σένα, σ' αγαπάμε και θα μας λείπεις. Την ευχή σου να έχουμε!».

Ανακοίνωση απο την Αρχιεπισκοπή

Την ίδια ώρα, στο αγγελτήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την εκδημία του π. Ηλία Βολονάκη αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης μετά θλίψεως αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημίαν του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Ηλιού Βολονάκη, επί σειρά ετών διατελέσαντος ιερατικώς προϊσταμένου του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Τίτου Ηρακλείου. Το σκήνωμα αυτού θα μεταφερθή την Παρασκευήν 24 Μαΐου, και ώραν 5 μ.μ. (σ.σ. σήμερα), εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν του Αγίου Τίτου Ηρακλείου. Το πρωί του Σαββάτου 25 Μαΐου (σ.σ. αύριο) θα τελεσθή Θεία Λειτουργία και την 12 μεσημβρινήν η εξόδιος ακολουθία αυτού»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News