Ο καιρός στην Κρήτη: Πότε «φεύγει» η αφρικανική σκόνη;

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Πότε «φεύγει» η αφρικανική σκόνη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απομακρύνεται η αφρικανική σκόνη από την ατμόσφαιρα - Πως εξελίσσεται ο καιρός;

Από σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει η σταδιακή απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης από την ατμόσφαιρα, τόσο της Κρήτης, όσο και της υπόλοιπης χώρας.

Όπως διακρίνεται και στους χάρτες συγκέντρωσης σκόνης, του συστήματος πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου η αφρικανική σκόνη είχε σκεπάσει μεγάλο μέρος της χώρας τις τελευταίες ημέρες.

(Ο χάρτης συγκέντρωσης σκόνης το μεσημέρι της Πέμπτης)

(Ο χάρτης συγκέντρωσης σκόνης το μεσημέρι της Παρασκευής)

Ο καιρός σήμερα

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας παροδικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους στα βόρεια και ενδεχομένως σε μεμονωμένες περιοχές της κεντρικής χώρας, περιμένουμε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ανατολική και νότια χώρα και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 7 έως 30, στην Ήπειρο από 8 έως 25 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 9 έως 30, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 12 έως 29 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και κατά τόπους τα 6 μποφόρ.

6 Μποφόρ οι άνεμοι αύριο στην Κρήτη

Ταυτόχρονα σημαντική ενίσχυση των δυτικών ανέμων στις θάλασσες της Κρήτης, φτάνοντας τα 6 Μποφόρ, περιμένουμε την Παρασκευή.

Για καθημερινή πρόγνωση του καιρού, μπείτε ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News