Ο Τσίπρας θα μιλήσει και ο Πολάκης θα εγκαινιάσει - Η «καρδιά» του ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει στο Ηράκλειο

Κρήτη
Ο Τσίπρας θα μιλήσει και ο Πολάκης θα εγκαινιάσει - Η «καρδιά» του ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του διάλεξαν στοχευμένα το Ηράκλειο για την τελευταία του ομιλία, ενώ, ο Αλ. Τσίπρας θα ρίξει την “αυλαία” στην προεκλογική εκστρατεία αύριο βράδυ από την Αθήνα.

“Φινάλε” με ηχηρό τρόπο στις προεκλογικές του εξορμήσεις ανά την περιφέρεια της χώρας θέλει να κάνει απόψε ο πρωθυπουργός, που θα μιλήσει στις 7:30 το απόγευμα σε ανοιχτή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του διάλεξαν στοχευμένα το Ηράκλειο για την τελευταία του ομιλία, ενώ, όπως είθισται, ο Αλέξης Τσίπρας θα ρίξει την “αυλαία” στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ αύριο το βράδυ από την Αθήνα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η Κρήτη γενικότερα και το Ηράκλειο ειδικότερα αποτελούν περιοχή- “κλειδί” με φόντο τις κάλπες. Στις προηγούμενες δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις, η Κρήτη στο σύνολό της αποτέλεσε το πλέον ισχυρό “κάστρο” πανελλαδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο νομός Ηρακλείου αποδείχτηκε το πλέον ισχυρό “προπύργιο” για το κυβερνών κόμμα. Στον νομό Ηρακλείου ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 48% στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και 45% στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Διόλου παράδοξο, λοιπόν, το ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να κλείσει από το νησί, και συγκεκριμένα από το Ηράκλειο, τον κύκλο των προεκλογικών του ομιλιών στην ελληνική περιφέρεια, αφήνοντας φυσικά την τελευταία του ομιλία στην πρωτεύουσα.

Για τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν κατεβαίνει μόνος του εδώ αλλά πλαισιωμένος από υπουργούς και υφυπουργούς (όπως, μεταξύ άλλων, ο Χανιώτης υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος θα επισκεφτεί μονάδες Υγείας και θα εγκαινιάσει νέες δομές, και ο υπουργός Υποδομών Χρήστο Σπίρτζης, που θα βρίσκεται ξανά εδώ λίγες ημέρες μετά την προηγούμενη επίσκεψή του) αυτή θα είναι η δεύτερη κάθοδός του στην Κρήτη μέσα σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα!

Θυμίζουμε ότι στα τέλη Απριλίου ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε για αρκετές ημέρες στην Κρήτη. Το ταξίδι ξεκίνησε με προσωπική χροιά, λίγες ημέρες δηλαδή ανάπαυλας με την ευκαιρία του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, παρέα με την οικογένεια, παρέα με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα και τα δύο παιδιά τους.

Συνεχίστηκε με επίσημη περιοδεία, στο πλαίσιο της οποίας ο πρωθυπουργός εγκαινίασε έργα (όπως το νέο οδικό έργο “Γούρνες-Χερσόνησος” του ΒΟΑΚ και το ολοκληρωμένο έργο του φράγματος Αποσελέμη) και έκανε αυτοψίες σε άλλα έργα, όπως ο κάθετος οδικός άξονας Ηρακλείου-Μεσαράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κλείσει την προηγούμενη κάθοδό του στην Κρήτη με μια “θερμή” ομιλία στα Χανιά. Σήμερα ξανάρχεται για να μιλήσει αυτή τη φορά σε κεντρική, ανοιχτή συγκέντρωση στο Ηράκλειο.

Το Μαξίμου ποντάρει στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο και γενικότερα στην Κρήτη, όπως τουλάχιστον αυτό έχει αποτυπωθεί στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Και θέλει να στείλει από το Ηράκλειο ένα μήνυμα δυναμικής ελάχιστα 24ωρα πριν την κάλπη.

«Καλούμε όλους τους πολίτες να παραβρεθούν, να στείλουμε μαζί μήνυμα νίκης από την Κρήτη των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, των δημοκρατικών παραδόσεων. Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη μεγάλη νίκη. Για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ευρώπη των λαών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκλησή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

 Εγκαίνια από τον Παύλο Πολάκη

Στο Ηράκλειο, μαζί με τον πρωθυπουργό θα βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατεβαίνει με “φορτωμένο” πρόγραμμα, που περιλαμβάνει επισκέψεις, κορδέλες εγκαινίων και συναντήσεις.

Το πρόγραμμά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, είναι το ακόλουθο: Στις 11:30 π.μ. έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου και εγκαίνια νέου μαστογράφου.

Μία ώρα μετά, στις 12:30 μ.μ., ο Παύλος Πολάκης θα επισκεφθεί τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Βενιζέλειου-Πανάνειου Νοσοκομείου.

Στις 12:45 μ.μ., ο υφυπουργός Υγείας θα εγκαινιάσει τον νέο Ξενώνα Φιλοξενίας του Βενιζέλειου-Πανάνειου Νοσοκομείου.

Στις 1:15 μ.μ., ο Χανιώτης υφυπουργός θα επισκεφτεί το εργοτάξιο της νέας πτέρυγας του Βενιζελείου και θα ενημερωθεί για την πορεία εξέλιξης του έργου από τον υπεύθυνο της κατασκευαστικής εταιρείας.

Στις 1:45 μ.μ. έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Παύλου Πολάκη με τους εργαζόμενους στο Βενιζέλειο, στη Βιβλιοθήκη του νοσοκομείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News