Κρήτη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Διαβούλευση για να γίνουν αλλαγές στην κυκλοφορία

Ζητούν τη γνώμη των πολιτών

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από την απαγόρευση στάθμευσης στην πλατεία απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο και αναδρομήσεις μέχρι απαγορεύσεις αναστροφής σε οδούς της πόλης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση για 10 ημέρες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να τεθούν σε 10ήμερη δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις-παρατηρήσεις τους οι τυχόν ενδιαφερόμενοι πολίτες και αρμόδιοι φορείς στα παρακάτω κυκλοφοριακά θέματα:


- Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της πλατείας Παπαλεξάνδρου (έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου) για όλο τον χρόνο.
- Υποχρεωτική διακοπή της πορείας των οχημάτων (Ρ-2 Stop) σε όλες τις κάθετες οδούς στη Μ. Καράτζη.
- Μέτρα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας για τους πεζούς στην παραλιακή οδό - λ. Σοφοκλή Βενιζέλου.
- Μονοδρόμηση ενός τμήματος της οδού Ευμαθίου, από τη συμβολή της με την οδό Παπαναστασίου έως την οδό Π. Νιρβάνα.
- Απαγόρευση αναστροφής επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη στα σημεία που διακόπτεται η νησίδα από την πλατεία Κύπρου μέχρι τη λ. Δημοκρατίας.
- Απαγόρευση αναστροφής επί της λ. 62 Μαρτύρων, στα σημεία που διακόπτεται η νησίδα από την οδό Μάχης Κρήτης μέχρι την οδό Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη.
- Απαγόρευση στάθμευσης, τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων και δημιουργία νέων διαβάσεων πεζών μπροστά από το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, επί της οδού Πλούτωνος.
- Παραχώρηση χώρου προσωρινής στάσης για φορτοεκφόρτωση στον Άγιο Μύρωνα.
- Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, θα συζητήσει το θέμα και τις τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις που θα κατατεθούν και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια