Κρήτη

Αγωνία για τις οφειλές των αγροτών - Την άμεση καταβολή του 30% ζητά ο Πρ. Ιερωνυμάκης

Πρίαμος Ιερωνυμάκης για τον ΕΛΓΑ: «Ας συμψηφίσουν τις οφειλές του αγρότη με τις δικές τους οφειλές»...  

Την άμεση καταβολή του 30% που οφείλει ο ΕΛΓΑ από τις αποζημιώσεις της περυσινής χρονιάς, αλλιώς ας προχωρήσει στον συμψηφισμό των εν λόγω οφειλών με αντίστοιχες οφειλές των ίδιων αγροτών προς τον Οργανισμό, ζητάει από την κυβέρνηση, μέσω της “Ν.Κ.”, ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση πλέον είναι πολύ δύσκολη για τους παραγωγούς.

«Δεν έχουν λεφτά ούτε πετρέλαιο για να βάλουν στις μηχανές τους και να σκάψουν τη γη τους», τονίζει χαρακτηριστικά και δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις τη στήριξη των αμπελουργών αλλά και των ελαιοπαραγωγών!

«Όταν κάποιος έχει ζημιά, δεν είχε όμως τα χρήματα για την ασφάλειά του, δεν έρχεται σε συμψηφισμό το κομμάτι των χρεών. Την ίδια ώρα, οι οφειλές του έχουν μεταφερθεί στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και αναπόφευκτα θα έρθει η εφορία και θα του τα εισπράξει για λογαριασμό του ΕΛΓΑ. Αυτό είναι παράλογο», είπε στη “Νέα Κρήτη” ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Την ίδια ώρα, το Δημόσιο χρωστάει αυτή τη στιγμή πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ στον ΕΛΓΑ. Δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα. Και να υπενθυμίσουμε ότι τα συμφωνηθέντα είναι να πληρώνονται από το κράτος οι λειτουργικές δαπάνες και οι μισθοί των εργαζομένων. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δε γίνεται, αφού τα πληρώνουν οι ασφαλιζόμενοι, κάτι που δεν έχει συμβεί πουθενά αλλού».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης είπε ότι «εκτός από το 30% που παραμένει σε εκκρεμότητα, υπήρχαν και οι ενστάσεις πολλών παραγωγών, οι οποίες εκδικάστηκαν, έγιναν δεκτές, αλλά δεν πληρώθηκαν ποτέ μέχρι σήμερα».

Καταλήγοντας, ο συνδικαλιστής - ο οποίος σήμερα διεκδικεί την εκλογή του στην Κοινότητα του Προφήτη Ηλία - τόνισε πως «η φορολογία, ο ΕΦΚΑ, η απουσία εισοδήματος πέρυσι, οι ζημιές και όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε ασφυκτικό κλοιό τον αγροτικό κόσμο. Ο ίδιος ο αμπελουργός τυγχάνει να είναι και ελαιοπαραγωγός. Είδαμε και με το λάδι τι έγινε. Η κυβέρνηση θεωρεί, στο μεταξύ, τον άνθρωπο της υπαίθρου πολίτη τρίτης κατηγορίας, αντί να τον στηρίξει πραγματικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια