Κρήτη

Αποζημιώσεις για τη θεομηνία που έπληξε το νησί τον Φεβρουάριο

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, βρίσκεται, όπως επισημαίνει σχετική ενημέρωση επί του θέματος

Αίτημα για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου φέτος στο νησί μας κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε.

Το αίτημα κατατέθηκε στις 15 Μαΐου από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, πρόκειται για το αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη στις 23 Φεβρουαρίου 2019, με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας να έχουν κινητοποιηθεί αμέσως μετά τις πλημμύρες.

Από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας δόθηκαν οι σαφείς κατευθύνσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίσπευση της καταγραφής των ζημιών και την τεκμηρίωση του κόστους, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ώστε να υποβληθεί έγκαιρα και εμπρόθεσμα το αίτημα ενεργοποίησης του Ταμείου.

Με τη θετική αξιολόγηση του αιτήματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ταμείο Αλληλεγγύης θα έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές, όπως οδικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης, σχολεία και υποδομές υγείας, αλλά και στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, βρίσκεται, όπως επισημαίνει σχετική ενημέρωση επί του θέματος, από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Κρήτης και κινητοποιεί όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων.

 

ΚΕΡΙΤΗΣ

Τοποθετήθηκε η στρατιωτική γέφυρα

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μετέβη χθες στον ποταμό Κερίτη πλησίον του Αλικιανού νομού Χανίων, όπου τοποθετήθηκε μια στρατιωτική γέφυρα τύπου Μπέλεϊ.

Το έργο πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Μονάδας Μελετών Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ και τη διάθεση προσωπικού και μέσων του Στρατού Ξηράς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια