«Σκονισμένη εβδομάδα» στην Κρήτη: Ποια θα είναι η χειρότερη ημέρα;

Κρήτη
«Σκονισμένη εβδομάδα» στην Κρήτη: Ποια θα είναι η χειρότερη ημέρα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφρικανική σκόνη θα κυλήσει η εβδομάδα στην Κρήτη

Με… αφρικανική σκόνη θα κυλήσει αυτή η εβδομάδα, αφού μέχρι και την Πέμπτη 23 Μαΐου αναμένονται υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα τόσο ολόκληρης της Ελλάδας, όσο και της Κρήτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Κώστα Λαγουβάρδο, «σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες έως και την Πέμπτη, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων της σκόνης αναμένεται από το πρωί της Παρασκευής, με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων».

Δείτε τις εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης στο βίντεο:

Ο καιρός της εβδομάδας

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αυτή την εβδομάδα θα είναι οι αυξημένες,  κατά διαστήματα νεφώσεις, οι υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και οι σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τη Δευτέρα 20 Μαΐου, ενώ το διήμερο Πέμπτης - Παρασκευής (23 και 24 Μαΐου) τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στα κεντρικά και βόρεια.

Ο καιρός σήμερα

Μέχρι 30 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου, προβλέπεται αρκετή συννεφιά, αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης και σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημερινές ώρες της Δευτέρας 20 Μαΐου, προβλέπεται να φτάσει τοπικά τους 30 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. 

Δείτε το σχετικό χάρτη με τις υψηλότερες θερμοκρασίες για σήμερα:

Για καθημερινές προβλέψεις του καιρού, μπορείτε να μπείτε ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News