default-image

«Βροχή» οι συλλήψεις καθώς επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα

Κρήτη
«Βροχή» οι συλλήψεις καθώς επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συλλήψεις σε τρία αεροδρόμια του νησιού

11 συνολικά άτομα συνελήφθησαν στα αεροδρόμιο Σητείας , Ηρακλείου και Χανίων για πλαστογραφία πιστοποιητικών. Χειροπέδες περάστηκαν σε έναν 33χρονο, έναν 27χρονο και μια 19χρονη στη Σητεία καθώς επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα στη Σουηδία.

Συνελήφθησαν ακόμη 8 αλλοδαποί, ηλικίας από 21 έως 42 ετών για πλαστογραφία πιστοποιητικών σε Ηράκλειο και Χανιά.

Αναλυτικά τα δελτία τύπου της Αστυνομίας:

Συνελήφθη, 33χρονος αλλοδαπός, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, και πλαστογραφία στον Αερολιμένα Σητείας 

Συνελήφθησαν, χθες (19.05.2019) στον Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα Σητείας 33χρονος αλλοδαπός για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθησαν ακόμα δύο αλλοδαποί (27χρονος και 19χρονη) για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, ο 33χρονος συνοδεύοντας τον  27χρονο και την 19χρονη, επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Σουηδίας, με σκοπό να αναχωρήσουν από τη Χώρα με προορισμό τη Σουηδία.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα Σητείας προέκυψε ότι ο 33χρονος προμήθευσε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τους δύο αλλοδαπούς με σκοπό να διευκολύνει την έξοδο τους από τη χώρα.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Συνελήφθησαν 8 αλλοδαποί για πλαστογραφία

Συνελήφθησαν, χθες (19.05.2019) οχτώ αλλοδαποί, ηλικίας από 21 έως 42 ετών για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» συνελήφθησαν επτά (7) αλλοδαποί διότι σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας και Πολωνίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, το Βέλγιο, την Ελβετία και την Πολωνία.

Επιπλέον, στο Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» συνελήφθη ο 42χρονος διότι σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων, επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα  αρχών Ισπανίας προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News