default-image

Καιρός που «έφερε» πρωτιά - Ακόμη και στο Οροπέδιο σημειώθηκαν 30άρια

Κρήτη
Καιρός που «έφερε» πρωτιά - Ακόμη και στο Οροπέδιο σημειώθηκαν 30άρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεπέρασε τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος την Κυριακή

Αρκετά ζεστό ήταν το μεσημέρι της Κυριακής 19 Μαΐου , με τη μέγιστη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας και την Κρήτη, να κατέχει την πρωτιά.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στη Νεάπολη Λασιθίου ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 31,7 βαθμούς Κελσίου ενώ στην πρώτη 8άδα των υψηλότερων θερμοκρασιών πανελλαδικά, σημαντική θέση κατέχει το Ηράκλειο, στις ανατολικές περιοχές του και στο λιμάνι, όπου εκεί η θερμοκρασία έφθασε στους 30,4 βαθμούς.

Επίσης σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του meteo, στο Οροπέδιο Λασιθίου και συγκεκριμένα στο Τζερμιάδο, που θεωρειται ορεινή περιοχή, καταγράφτηκε υψηλή θερμοκρασία "σπάζοντας" το φράγμα των 30 βαθμών.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Περαιτέρω άνοδος του υδραργύρου αναμένεται τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Μαΐου.

Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας την  εβδομάδα, που διανύουμε,  με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.

 Καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένονται σήμερα. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας σε ορεινά κυρίως τμήματα της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 8 έως 28, στην Ήπειρο από 12 έως 23 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 10 έως 30, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 29 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News