Κρήτη

Εκλογές δασκάλων: Αποτελέσματα και μαζική συμμετοχή

Αναλυτικά πώς κατανεμήθηκαν οι έδρες βάσει των αποτελεσμάτων.

Με μεγάλη συμμετοχή φθάνοντας ακόμη και ξεπερνώντας το 95% , πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη ,οι εκλογές στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος»,

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 2.128 εκπαιδευτικοί και η συμμετοχή ξεπέρασε το 95% και όπως αναφέρεται , η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων πιστοποιεί πως αποτελεί τον μεγαλύτερο διδασκαλικό σύλλογο της χώρας.

Σε ανακοίνωση της η  «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.»  εκφράζει «θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, που εμπιστεύθηκαν γι’ άλλη μία φορά την αδέσμευτη παράταξή μας και την ανέδειξαν ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και στους αντιπροσώπους για τη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ψήφισαν:            2.128

Έγκυρα:               1.955

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ           966

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΕΡΑ                          304

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΜΕ)            264

ΔΗ.ΣΥ. (ΑΓΩΝΑΣ)                                  203

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ                               171

ΑΔΗΚ (ΔΑΚΕ)                                      68

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ             19

ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ                                      113

 Η κατανομή των εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο και στους αντιπροσώπους στη ΔΟΕ:

Παρατάξεις                                                ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ              Αντιπρόσωποι ΔΟΕ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ           5 έδρες                                     10 έδρες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΕΡΑ                                       2 έδρες                                          3 έδρες

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΜΕ)            2 έδρες                                        3 έδρες

ΔΗ.ΣΥ. (ΑΓΩΝΑΣ)                                           1 έδρα                                       2 έδρες

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ                                                  1 έδρα                                       2 έδρες

ΑΔΗΚ (ΔΑΚΕ)                                                    Καμία έδρα                               1 έδρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ                          Καμία έδρα                                Καμία έδρα

Στην ίδια ανακοίνωση επίσης τονίζεται: «Τα αποτελέσματα των εκλογών, στο Σύλλογό μας, αποτυπώνουν το ξεκάθαρο μήνυμα να συνεχίσουμε τον προοδευτικό προσανατολισμό στη χάραξη της στρατηγικής μας  συνδικαλιστικής δράσης και στάσης μέσα από τα θεσμικά όργανα του Κλάδου μας. Στον αξιακό μας κώδικα οι ευρύτερες συνεργασίες, σε προοδευτική κατεύθυνση, αποτελούν αδήριτη ανάγκη στις σημερινές συνθήκες, όπου ο κόσμος της εργασίας παλεύει για την ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων που συρρικνώθηκαν στα χρόνια της κρίσης. 

Σταθερή μας πυξίδα ο αγώνας για το Δημόσιο, Δημοκρατικό και Δωρεάν Σχολείο.

Σταθερή μας πυξίδα η διαρκής πάλη για Μόνιμους Μαζικούς Διορισμούς και ίσα δικαιώματα μόνιμων και αναπληρωτών.

Σταθερή μας πυξίδα η συνεχής διεκδίκηση για την καθολική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Σταθερής μας πυξίδα η επιστημονική και κοινωνική αναγνώριση του ρόλου του εκπαιδευτικού από την πολιτεία.

Μαζί μπορούμε και Μαζί συνεχίζουμε».

 Χαιρετισμός για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σύλλογο  Π.Ε. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλο» 2019

"Οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, χαιρετίζουν τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) και εξέλεξαν δύο εκπροσώπους στο Δ.Σ. του Συλλόγου και τρεις αντιπροσώπους στην 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ.

 Σύντομα θα δημοσιευτεί η αναλυτική εκτίμηση των αποτελεσμάτων από την Αγωνιστική Συσπείρωση έπειτα από τη Σύσκεψή της.  Ένα βασικό συμπέρασμα, δείχνει πως οι συνάδελφοι εμπιστεύτηκαν την λογική του αγώνα και του ταξικού προσανατολισμού του κινήματος ενισχύοντας σημαντικά τις δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών  και με την ψήφο τους. 

 Αναγνώρισαν τη στάση και την συνέπεια στην οργάνωση και ανάπτυξη του Αγώνα. Όμως, δεν κατόρθωσαν αρκετοί συνάδελφοι να ξεπεράσουν το κάλπικο επιχείρημα για «ακομμάτιστα» και «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια που με κάθε ευκαιρία ενώνουν τις δυνάμεις τους, και συνδικαλιστικά, προασπίζοντας ή δικαιολογώντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική στη λογική του «εφικτού».

 Παραμένει η γενική εκτίμηση μας, πως είναι, όσο ποτέ άλλοτε, επιτακτική η ανάγκη για την ανασύνταξη του κινήματος σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.  Για αλλαγή των συσχετισμών και την ισχυροποίηση των συνεπών ταξικών δυνάμεων. Η ανασύνταξη του κινήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση.  Απαραίτητο βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι η απαλλαγή από τον παλιό αλλά και από τον νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Η ενίσχυσή τους ή η διατήρηση τους αποτελεί μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη, που αποκαλύπτει τις αυταπάτες που πολλοί συνάδελφοι ακόμη διατηρούν για τον πραγματικό ρόλο των συγκεκριμένων παρατάξεων.

Έχουμε πλέον πείρα από δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια παίζουν το παιχνίδι της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν μπορούν να συγκροτήσουν κίνημα αποτροπής των αντιεκπαιδευτικών μέτρων γιατί απλά δεν θέλουν, συμφωνούν με τον πυρήνα αυτής της πολιτικής που είναι η οικονομία στην υπηρεσία του κεφαλαίου, η κερδοφορία των επιχειρήσεων, ο ανταγωνισμός.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να αξιοποιήσει την πείρα των τελευταίων χρόνων και να παλέψει πλάι μας διεκδικώντας σωματείο και ομοσπονδία που θα αντιπαλεύει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, δε θα απομονώνει τον κλάδο από τους φυσικούς συμμάχους του, δε θα λειτουργεί μέσω της ανάθεσης και του παραγοντισμού.

Η ζωή αποδεικνύει καθημερινά πως η ελπίδα βρίσκεται μέσα από την οργάνωση και τη σύγκρουση με το κεφάλαιο, την ΕΕ και τα κόμματα που το υπηρετούν.  Μόνο ένα κίνημα με τέτοιο προσανατολισμό μπορεί να αναμετρηθεί ουσιαστικά με την πολιτική που βασανίζει καθημερινά το λαό μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή πορείας και στόχων σε ταξική κατεύθυνση.        Συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στη ΔΟΕ, ανασύνταξη του εκπαιδευτικού κινήματος και ισχυροποίηση του ταξικού προσανατολισμού του. Χρειαζόμαστε Σωματεία και Συλλόγους, οργανωτές της πάλης των εργαζομένων στους  ακόμα δυσκολότερους καιρούς που έρχονται"!

Σχόλια