Βαμβακόπουλο: Απολογείται για το θάνατο Κατσουλάκη- Καλούν σε διαμαρτυρία

Κρήτη
Βαμβακόπουλο: Απολογείται για το θάνατο Κατσουλάκη- Καλούν σε διαμαρτυρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αναφορά του αδελφού του Κώστα Κατσουλάκη για κάλεσμα ενόψει της δίκης

Ενώπιον της ανακρίτριας Χανίων αναμένεται να απολογηθεί στις 11 το πρωί, της Πέμπτης, ο 60χρονος δράστης της δολοφονίας του 43χρονου Κώστα Κατσουλάκη.

Ενισχυμένα αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας έξω από τα δικαστήρια υπό το φόβο επεισοδίων και λιντσαρίσματος του δράστη, καθώς ο αδελφός του αδικοχαμένου Κώστα Κατσουλάκη, Αντώνης, με ανάρτηση του χθες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάλεσε τους φίλους του θύματος να διαμαρτυρηθούν.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Όλοι εμείς που έχουμε στην καρδιά μας τον Κώστα Κατσουλάκη ,καλούμε τους φίλους του στα δικαστήρια την Πέμπτη 16/5 στις 11π.μ. όπου θα απολογηθεί ο φονιάς, για να διαμαρτυρηθούμε για τη διαχρονική ανοχή των αρχών και να απαιτήσουμε ουσιαστική δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την κηδεία του 43χρονου ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά του 60χρονου το μεσημέρι της Κυριακής έξω από την επιχείρηση του στο Βαμβακόπουλο, η οικογένεια του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι το θύμα δεν είχε προσωπικές ή κτηματικές διαφορές με τον δράστη.

Άφηνε μάλιστα αιχμές κατά τον αρχών για την «ολιγωρία που επέδειξαν» και την «αναποτελεσματικότητα» τους στη διαρκή παραβατική συμπεριφορά του δράστη.

Ο δε αδελφός του Κώστα Κατσουλάκη δήλωσε εξ αρχής ότι «ο  δράστης  είχε κάνει κατάληψη σε δημοτική έκταση κι αυτό αποτέλεσε την αιτία της αντιπαλότητας του προς το δήμο Πλατανιά γενικότερα, την οποία τελικά πλήρωσε ο Κώστας».

Στο ίδιο ύφος πάντως ήταν και η ανακοίνωση του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου Πλατανιά, καθώς το θύμα ήταν πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ορθουνίου και από τους πιο δραστήριους δημότες. «Ο Κώστας Κατσουλάκης από την θέση του Προέδρου της Τοπικής του Κοινότητας υπερασπίσθηκε με σθένος τη Δημόσια περιουσία και το Δημόσιο και κοινό συμφέρον για να δολοφονηθεί με άνανδρο τρόπο από έναν καταδικασμένο καταπατητή της δημόσιας περιουσίας»  επισημαίνονταν στην ανακοίνωση.

Ο 60χρονος δράστης της άγριας δολοφονίας του 43χρονου οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον εισαγγελέα Χανίων ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής. Προσερχόμενος στο κτίριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είπε ότι το θύμα «είχε ψευδορκήσει» και γι αυτό το σκότωσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News