Κρήτη

ΟΕΕ/ΤΑΚ: Ζητά απόσυρση άρθρου για την καταχώρηση αδειών εργαζομένων στο «Εργάνη»

Αναλυτικά η επιστολή προς της Υπουργό

Με επιστολή της η Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης,  προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου, ζητά την απόσυρση του άρθρου 53, το οποίο προβλέπει την καταχώρηση της άδειας εργαζομένων έως και μία ώρα μετά την έναρξή της, καθώς με τις υφιστάμενες διατάξεις  διασφαλίζεται ο έλεγχος της πραγματικής χορήγησης αδείας. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:

«Κυρία Υπουργέ,

Η ψήφιση της ρύθμισης, η οποία θεσπίζει την εκ των προτέρων υποχρεωτική καταχώρηση της χορηγούμενης ετήσιας άδειας στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ έως και μία (1) ώρα μετά την έναρξη πραγματοποίησής της, καθιστά το λογιστικό επαγγέλματα το πρώτο επάγγελμα όπου θεσμοθετείται επίσημα η 7ήμερη, 24ώρη εργασία.

Αναρωτιόμαστε πως θα γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των έκτακτων απουσιών σε επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους απογεύματα, βράδια και σαββατοκύριακα, αν οι λογιστές δεν εργάζονται απογεύματα, βράδια και σαββατοκύριακα. Εν έτει 2019 αντί να απλοποιούνται οι διαδικασίες αυξάνεται παράλογα ο φόρτος εργασίας και η γραφειοκρατία.

 Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο εργοδότης έχει την υποχρέωση:

1) να αναγράφει την ετήσια άδεια στο εκκαθαριστικό σημείωμα αποδοχών κάθε μήνα

2) να δέχεται «αίτηση αδείας» από τον εργαζόμενο για κάθε άδεια

3) να υποβάλλει ετησίως και ηλεκτρονικά στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ το Ε11 με το σύνολο των χορηγούμενων ημερών και αποδοχών αδείας και

4) να τηρεί (επί 5ετίας) το Βιβλίο Αδειών

θεωρούμε ότι διασφαλίζεται ο αποτελεσματικός έλεγχος για την πραγματική χορήγηση της άδειας και σας καλούμε να προχωρήσετε στην απόσυρση του σχετικού άρθρου από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο».

                                                                                               

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια