Ρεκόρ αιτήσεων για εξαιρέσεις από τις εκλογές από τους δικαστικούς

Κρήτη
Ρεκόρ αιτήσεων για εξαιρέσεις από τις εκλογές από τους δικαστικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεκόρ αιτήσεων για εξαιρέσεις των δικαστικών λειτουργών καταγράφεται στο Ηράκλειο, με το ποσοστό να αγγίζει για πρώτη φορά το 32%

Βροχή πέφτουν οι αιτήσεις εξαιρέσεων των δικαστικών λειτουργών που έχουν κληθεί να καλύψουν τις τριπλές εκλογές στις 26 Μαΐου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ευαγγελίας Μαρινάκη, το οποίο προβλήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV. 

Στο 32% ανέρχεται το ποσοστό των αιτήσεων εξαίρεσής για το Ηράκλειο, ποσοστό μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Ερωτηματικό αποτελεί το κατά ποσό θα μπορέσουν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στο νόμο Ηρακλείου, με τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων να είναι διπλάσιος του αριθμού των δικαστικών αντιπροσώπων.

Πάντως, σε περίπτωση που οι αιτήσεις δεν επαρκούν, οι διορισμοί θα συμπληρωθούν με νέα κλήρωση που θα γίνει τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία των εκλογών.

Ενόψει των εκλογών, τα δικαστήρια σε όλη την χώρα θα παραμείνουν κλειστά για 2 εβδομάδες, από την Τετάρτη 22 Μαΐου έως την Τετάρτη 5 Ιουνίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News