default-image

Ο Μανόλης Στρατάκης για τη μεταφορά του ENISA στην Αθήνα

Κρήτη
Ο Μανόλης Στρατάκης για τη μεταφορά του ENISA στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση του υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μανόλη Σοφ. Στρατάκη για την μεταφορά του ENISA στην Αθήνα

«Οργή και αγανάκτηση είναι τα μόνα συναισθήματα που με διακατέχουν όταν διαπιστώνω ότι έπρεπε ο Πρωθυπουργός της χώρας να είναι ταυτόχρονα και βουλευτής Ηρακλείου για να γίνει επί των ημερών του αυτό το έγκλημα σε βάρος του Ηρακλείου και της Κρήτης», τονίζει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Στρατάκης.

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:

«Η απομάκρυνση της έδρας του ENISA από το Ηράκλειο και μάλιστα με σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, είναι μια κατάφορη αδικία και εχθρική ενέργεια σε βάρος της ελληνικής περιφέρειας και του κρητικού λαού.

Αν όσοι έχουν συνεργήσει σε αυτό το έγκλημα, ήξεραν τον κόπο, τον αγώνα και την προσπάθεια για να έλθει η έδρα του ENISA στο Ηράκλειο, δεν θα το αποτολμούσαν.

Η έδρα του ENISA στο Ηράκλειο κερδήθηκε γιατί η τεκμηρίωση ήταν τόσο ισχυρή που σε επίπεδο Συμβουλίου Υπουργών και Συνόδου Κορυφής, δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί.

Το ότι η ίδρυση του Οργανισμού έγινε μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες στις τελευταίες, μέχρι τότε, δέκα Προεδρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύει τη συμβολή της ελληνικής Προεδρίας του 2003.

Ο ENISA είναι ο Οργανισμός εκείνος που κάθε μέρα η σημασία και η αξία του επιβεβαιώνεται στην πράξη και αυτή η επιβεβαίωση θα ισχυροποιείται όσο οι νέες τεχνολογίες θα υπεισέρχονται στην καθημερινότητα των πολιτών και θα αυξάνουν τη συμμετοχή τους στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Τώρα που το κτήριο στέγασης του ENISA στο Ηράκλειο ολοκληρώθηκε, με χρήματα της ΕΕ, και εγκαινιάστηκε πρόσφατα, η απόφαση για νομοθέτηση μεταφοράς της έδρας από το Ηράκλειο στην Αθήνα και η απομάκρυνση του Οργανισμού από το φυσικό περιβάλλον της συνέργειας με το ΙΤΕ, αρωγό και συμπαραστάτη των λειτουργιών και δράσεων του ENISA, θα πρέπει οι ιθύνοντες να γνωρίζουν ότι η όλη διαδικασία που ακολουθούν είναι το πρώτο βήμα στο δρόμο για την απομάκρυνση του Οργανισμού από την Ελλάδα, γιατί αυτός είναι ο στόχος των ισχυρών της Ευρώπης αλλά και του εκπροσώπου τους Γερμανού Εκτελεστικού Διευθυντή του Οργανισμού, που ξέρουν τώρα πλέον την αξία του.

Έχοντας κι εγώ συνεισφέρει στην προσπάθεια της Ελληνικής Προεδρίας ως προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών Τηλεπικοινωνιών το 2003, καλώ τον πρωθυπουργό της χώρας να δώσει εντολή για την απόσυρση αυτών των άρθρων του νομοσχεδίου, τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου και της Κρήτης, αλλά και όλους τους φορείς, να συνδράμουν όχι μόνο στην ανατροπή αυτής της αδικίας σε βάρος του Ηρακλείου, αλλά και να επαναφέρουν στην Κρήτη όλες τις υπηρεσίες που πήγαν στα Σπάτα, γιατί εδώ είναι ο φυσικός τους χώρος, ειδικά τώρα που η διασύνδεση της Ευρώπης με το Ηράκλειο γίνεται κάθε μέρα και πιο ευχερής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News