Κρήτη

Καιρός… για βουτιές το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη

Καλός αναμένεται ο καιρός σε ολόκληρη την Κρήτη με αύξηση της θερμοκρασίας από Δευτέρα

Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να προσεγγίσει τη χώρα μας από την Κυριακή, ωστόσο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα, η Κρήτη δεν θα επηρεαστεί.

Καλοκαιρινός αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο, στη Μεγαλόνησο, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, με μία περιορισμένη αστάθεια μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. 

Από την Κυριακή όμως το βράδυ αναμένεται ένα Βαρομετρικό χαμηλό να προσεγγίσει τη χώρα μας από τα δυτικά αλλάζοντας το σκηνικό του καιρού στην Πελοπόννησο, στις κεντρικές και βόρειες περιοχές της Ελλάδας, με βροχές, κατά τόπους ισχυρές, καθώς και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά θα διατηρηθούν για την Δευτέρα και την Τρίτη.

 

Στην Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη θα διατηρηθεί πολύ καλός στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ ελάχιστα θα επηρεασθεί και από τη διέλευση του Βαρομετρικού χαμηλού από τη Δευτέρα με την εμφάνιση κάποιων πρόσκαιρα αυξημένων νεφώσεων για την Τρίτη και με μικρή την πιθανότητα για κάποια ασθενή παροδική τοπική βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Οι θερμοκρασίες στο νησί μας αρχίζουν να ανεβαίνουν σε λίγο υψηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τη βοήθεια και την ηλιακής ακτινοβολίας. Θα παραμείνουν όμως στα λογικά ανοιξιάτική επίπεδα τις βραδινές και νυκτερινές ώρες. Η καθαρότητα στην ατμόσφαιρα παραμένει και στο επόμενο διάστημα, αφού τα συστήματα δεν ευνοούν κάποια μεταφορά σκόνης στην Κρήτη.

 

Το Σάββατο

Πολύ καλός καιρός με ηλιοφάνεια αναμένεται για το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες έως και Βορειοανατολικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει στα 3 - 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 13⁰C η ελάχιστη και στους 23⁰C η μέγιστη, ενώ στα νότια θα ξεπεράσει και τους 25⁰C.

 

Την Κυριακή

Την Κυριακή παραμένει το ηλιόλουστο σκηνικό του καιρού με τον άνεμο να πνέει από Ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με την ένταση του να κυμαίνεται στα 2 - 3, κατά τόπους στα 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Τη Δευτέρα θα συνεχίσει το σκηνικό της καλοκαιρίας, ενώ την Τρίτη θα κάνουν την εμφάνιση τους λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα μάλιστα θα πυκνώσουν και εμφανίζεται κάποια μικρή πιθανότητα για ασθενή παροδική βροχή κυρίως στα δυτικά τμήματα της Κρήτης.

Οι άνεμοι στρέφονται από Νότιες διευθύνσεις και χωρίς να ενισχύονται ιδιαίτερα θα βοηθήσουν τη θερμοκρασία να ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα με την μέγιστη τιμή της να ξεπερνάει πλέον και τους 25⁰C.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού σε Κρήτη και Ελλάδα ΕΔΩ

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια