Κρήτη

Κρητικά Σωματεία στην Αττική θυμούνται και τιμούν τη Μάχη της Κρήτης

Λαμπροί εορτασμοί στη μνήμη των ηρώων που υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας

Επίσημο εορτασμό για την 78η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις 10:30 π.μ. στη Μητρόπολη Αθηνών.

Οι Κρητικοί της Αττικής τιμούν την Μάχη της Κρήτης με το εξής πρόγραμμα:

10:45 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης Αθηνών στη Μνήμη των πεσόντων της Μάχης της Κρήτης, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, στην οποία έχει κληθεί να χοροστατήσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

11:15 π.μ.: Πεζή μετάβαση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με λάβαρα, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων.

11:45 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπους Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, καθώς και Κρητικών Σωματείων. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

12:40 π.μ.: Μουσικοχορευτική Εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση-πρόγραμμα των εκδηλώσεων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων που φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Εμμανουήλ Πατεράκη, καλεί Αρχές, Θεσμικούς Εκπροσώπους, Φορείς, Κρητικά Σωματεία, Συλλόγους, Πολίτες, να τιμήσουν με την παρουσία τους την Ιστορική Επέτειο, ενώ ζητεί έγκαιρη ενημέρωση από όσους επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια