default-image

Σάλος με τον άντρα που πήγε για εξέταση αίματος και βγήκε... έγκυος

Κρήτη
Σάλος με τον άντρα που πήγε για εξέταση αίματος και βγήκε... έγκυος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα... μπέρδεμα στις εξετάσεις, προβλημάτισε τον κύριο που περίμενε τα αποτελέσματα - Τι απαντά το νοσοκομείο

Στο Ηράκλειο, πηγαίνεις για εξετάσεις αίματος και βγαίνεις... έγκυος, ανεξαρτήτου φύλου! Κι όμως ναι, συνέβη και αυτό...

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει πανελλαδικά η είδηση του neakriti.gr, από χθες για έναν άντρα που δεν πίστευε σε αυτό που έβλεπε, καθώς πήγε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις ρουτίνας και βρέθηκε αντιμέτωπος με μια απίστευτη ανακοίνωση...

Και αναρωτιόμαστε: Γίνεται να πας για μια απλή εξέταση αίματος και να σε βγάλουν έγκυο; Ενώ μάλιστα είσαι άντρας; Κι όμως, όσο περίεργο και αν ακούγεται, γίνεται και συνέβη σε δημόσιο νοσοκομείο του Ηρακλείου...

Ένα μπέρδεμα στις εξετάσεις, που ήταν μάλιστα “φυσιολογικές”, προβλημάτισε τον κύριο που περίμενε τα αποτελέσματα... Σύμφωνα με τον αναγνώστη Γ.Π., που επικοινώνησε με το neakriti.gr, πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης του Ηρακλείου προκειμένου να κάνει μια εξέταση αίματος. Περιμένοντας τα αποτελέσματα, είδε και άκουσε κάτι που σίγουρα δεν περίμενε ποτέ να ακούσει. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο κύριος, πήρε τα αποτελέσματα στα χέρια του και ο γιατρός τον ενημέρωσε για τα... χαρμόσυνα νέα! Ποια ήταν αυτά; Ότι δηλαδή είναι έγκυος και ότι η εξέτασή του είναι καλή και φυσιολογική.

«Για μια εξέταση αίματος πήγα και με βγάλανε έγκυο; Πώς γίνεται αυτό; Πήγα προχθές και έκανα την εξέταση που μου έγραψε ο καρδιολόγος», λέει ο άνθρωπος, που δεν πίστευε ούτε στα μάτια του, ούτε στα αφτιά του τα όσα του έλεγαν και τα όσα έβλεπε στις εξετάσεις. Οι εξετάσεις του ήταν καλές. Όμως αυτό που τον προβλημάτισε ήταν η... εγκυμοσύνη του!

Σίγουρα στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για λάθος, ένα ανθρώπινο λάθος που μπορεί να γίνει, αλλά φυσικά καλό είναι να μη γίνεται... Ειδικά όταν πρόκειται για θέματα υγείας. Όμως για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται στο σλόγκαν: «Ελλάς... το μεγαλείο σου!».

Η απάντηση του νοσοκομείου

Παίρνοντας θέση στο ζήτημα, η διοίκηση ΠΑΓΝΗ-Γ.Ν. “Βενιζέλειο” σε σχετική ανακοίνωσή της δίνει τη δική της εκδοχή στο μπέρδεμα που έγινε, οπότε και ξεκαθαρίζοντας το θέμα αναφέρει: «Σε απάντηση ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων με τίτλο “Άντρας πήγε για εξέταση αίματος και βγήκε... έγκυος”, μετά από διερεύνηση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το αρμόδιο εργαστήριο του νοσοκομείου, προκύπτει ότι: Η συγκεκριμένη αναφορά είναι αποτέλεσμα παρερμηνείας των αποτελεσμάτων των εξετάσεων. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι στην πρώτη στήλη, ενώ στη διπλανή στήλη αναφέρονται τα φυσιολογικά επίπεδα για άνδρες και γυναίκες, καθώς και αυτά σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα πρέπει να ερμηνεύονται μόνο από ιατρούς.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών, σας ενημερώνουμε ότι σύντομα οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν και ηλεκτρονικά τα εργαστηριακά τους αποτελέσματα, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής (e apotelesmata) της ιστοσελίδας του νοσοκομείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News