Αυγενάκης: Ημέρα μνήμης για την αντίσταση των Κρητών κατά του ναζισμού

Κρήτη
Αυγενάκης: Ημέρα μνήμης για την αντίσταση των Κρητών κατά του ναζισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλη η Ευρώπη τιμά σήμερα τη νίκη της Δημοκρατίας επί του φασισμού

Με αφορμή την επέτειο από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ και γραμματέας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Λευτέρης Αυγενάκης εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

«H 9η Μαΐου αποτελεί επέτειο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους εθνικούς αγώνες και την αντίσταση των Κρητών και όλων των Ελλήνων κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Οφείλουμε όλοι μας να τιμούμε εκείνους που πολέμησαν για τα ιδανικά της Ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας. Που θυσίασαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Οφείλουμε σήμερα να σταθούμε αντάξιοι της πολύτιμης αυτής παρακαταθήκης. Να αφήσουμε πίσω μας την πόλωση, τον διχασμό, και τη μιζέρια των τελευταίων ετών και να δουλέψουμε μαζί, για όλους τους Έλληνες!

Κρατώντας ζωντανή την φλόγα της μνήμης και της προσφοράς των γενναίων Ελλήνων της Εθνικής Αντίστασης μπορούμε να ρίξουμε φως σε ένα μέλλον αξιοπρέπειας και σεβασμού, δημοκρατίας και ελευθερίας της Πατρίδας μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News