Καιρός: Στην Κρήτη Άνοιξη και σε άλλες περιοχές ο υδράργυρος έπεσε υπό το μηδέν

Κρήτη
Καιρός: Στην Κρήτη Άνοιξη και σε άλλες περιοχές ο υδράργυρος έπεσε υπό το μηδέν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Που καταγράφηκαν θερμοκρασίες υπό το μηδέν στην υπόλοιπη Ελλάδα

Γενικά καλός καιρός με λίγες νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα και κατά τόπους θα πυκνώσουν με μια μικρή πιθανότητα να εμφανισθεί κάποια ασθενής παροδική βροχή, αναμένονται σήμερα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα, οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει στα 5 – 6 Μποφόρ και στα πελάγη έως και τα 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία υποχωρεί λίγο με την ελάχιστη να κυμαίνεται στους 12 - 14⁰C στα πεδινά και παράκτια τμήματα του νησιού ενώ οι μέγιστες θα φθάσουν έως και του 20⁰C.

Νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, με βροχές, όμβρους και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Ανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και την Κρήτη προβλέπονται για σήμερα.

Θερμοκρασίες υπό το μηδέν στην υπόλοιπή Ελλάδα

Ωστόσο ,σύμφωνα και με το ΑΠΕ, χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σήμερα το πρωί -εν μέσω άνοιξης- στα ορεινά της Ελλάδας. Στα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, Παρνασσού (1.950μ) και Βασιλίτσας μετρήθηκαν αρνητικές θερμοκρασίες -4,2, -1,9 και ένας βαθμός υπό το μηδέν αντίστοιχα.

Κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία το πρωί σε άλλα μέρη (1,8 στο Πληκάτι Ιωαννίνων και 1,9 στη Βλάστη Κοζάνης), σύμφωνα με τα στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στα Γρεβενά η θερμοκρασία ήταν 2,3 βαθμοί, στο Μέτσοβο και στο Περτούλι Τρικάλων 2,7 βαθμοί, ενώ στην Πάρνηθα (σε υψόμετρο 1.350 μέτρων) ήταν 3,2 βαθμοί.

Ο καιρός στην Κρήτη την Τετάρτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα, καλός θα είναι ο καιρός την Τετάρτη με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις στα βόρεια τμήματα του νησιού ενώ Δυτικών διευθύνσεων θα παραμείνουν στα νότια με την ένταση τους  γενικά να κυμαίνεται στα 3 – 4 Μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μία μικρή άνοδο ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο καιρός στην Κρήτη την Πέμπτη 

Την Πέμπτη καλός θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι επανέρχονται από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους στα 3 – 4 Μποφόρ και μόνο στα δυτικά μπορεί κατά τόπους να φθάσουν έως και τα 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Ο καιρός στην Κρήτη την Παρασκευή

Την Παρασκευή διατηρείται πολύ καλός καιρός σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά οι Νότιοι άνεμοι που θα κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους, με εντάσεις όμως που δεν θα ξεπεράσουν τα 4 Μποφόρ, αναμένεται να ανεβάσουν την θερμοκρασία σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο καιρός στην Κρήτη το Σαββατοκύριακο

Οι  πολύ καλές καιρικές συνθήκες πάντως αναμένεται να διατηρηθούν και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ για τον καιρό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News