Κρήτη

Το ΕΚΑΒ θα εξυπηρετεί μόνο τα έκτακτα περιστατικά και στην Κρήτη

Στην πανελλαδική αποχή από τις δευτερογενείς αποχές συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Κρήτης

Την απόφασή να απέχει από τις δευτερογενείς μεταφορές, όπως είναι τα εξιτήρια, οι επανεξετάσεις και οι επιστροφές από τα ΤΕΠ, ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ της 4ης Περιφέρειας Κρήτης.

Η προκήρυξη της αποχής έγινε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ, ξεκινά σήμερα 6 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου.

Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι διασώστες ξεκαθαρίζουν μέσα από την ανακοίνωσή τους, πως θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων των διακομιδών αιμοκαθαρώμενων, καρκινοπαθών και παραπληγικών. Ποσοστό ασφάλειας ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ. Όλα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά.

  1. Διότι εμμένετε να τοποθετείτε διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ σε αλλότρια καθήκοντα εντός Οργανισμού – διοικητική υποστήριξη, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.
  2. Διότι εμμένετε να δίνετε εντολές σε διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να εκτελούν αλλότρια καθήκοντα για την ικανοποίηση «αναγκών» άλλων και όχι του ΕΚΑΒ, δηλαδή νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.
  3. Διότι εμμένετε να δίνετε εντολές σε διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να εκτελούν αλλότρια καθήκοντα και για την ικανοποίηση «αναγκών» ιδιωτικών κλινικών, με αποτέλεσμα αφενός να εξυπηρετείτε συμφέροντα ιδιωτών, αφετέρου να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.

Συμπληρωματικά άλλοι λόγοι συμμετοχής

  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

  • Επίδομα ετοιμότητας.

  • Αναβάθμιση της ειδικότητας του Διασώστη από ΙΕΚ σε ΤΕΙ.

  • Καταβολή δεδουλευμένων εκτός έδρας μετακινήσεων 18 μηνών.

  • Ένταξη σε ειδικό ωράριο.

  • Συνταξιοδοτικό.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια