Οι 3 υποψήφιοι δήμαρχοι που δεν έκλεισαν συνδυασμό

Κρήτη
Οι 3 υποψήφιοι δήμαρχοι που δεν έκλεισαν συνδυασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε Ηράκλειο, Χανιά και Λασίθι οι συνδυασμοί που δεν έφτασαν πρωτοδικείο

Τρεις ήταν οι συνδυασμοί που αποσύρθηκαν οι επικεφαλής τους και δεν κατέθεσαν υποψηφιότητα στα Πρωτοδικεία. Ο ένας είναι ο κατά δήλωση μέχρι χθες υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Θρασύβουλος Τσουχλαράκης, που δεν κατέθεσε υποψηφιότητα, και ο άλλος ο επίσης κατά δήλωση μέχρι χθες υποψήφιος δήμαρχος Βιάννου Μανόλης Αναστασάκης. Ειδικά για τον πρώην δήμαρχο Βιάννου Μανόλη Αναστασάκη, δεν κατέθεσε ως χθες τα μεσάνυχτα συνδυασμό και συνεπώς δε θα συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές.

Ο κ. Αναστασάκης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταθέσει συνδυασμό στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής “Ελεύθερο Σημείο” της “ΚΡΗΤΗ TV” με τον Λευτέρη Συμβουλάκη μόλις την περασμένη Πέμπτη, λέγοντας ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες να κλείσει ψηφοδέλτιο και αφήνοντας αιχμές για τους συνυποψηφίους του, οι οποίοι και τον εγκάλεσαν.

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι δεν είχε αιτηθεί και εκδοθεί κανένα πιστοποιητικό για υποψήφιό του και είχε δηλώσει ότι ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, δηλαδή χθες, θα προσπαθούσε να ολοκληρώσει τον συνδυασμό του, κάτι που δεν το κατόρθωσε ως φαίνεται. Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Αναστασάκη, με τον οποίο επικοινωνήσαμε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, υποψήφιοί του ενσωματώθηκαν στην παράταξη “Άνεμος Ελπίδας” του Μπ. Κονδυλάκη.

Επίσης δεν κατέθεσε υποψηφιότητα ως υποψήφιος δήμαρχος ο Νίκος Δασκαλάκης για την Ιεράπετρα, ο οποίος ενσωματώθηκε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Ιεράπετρας Αργύρη Πανταζή.

Πάντως, οι δύο τελευταίοι που παρέμεναν στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου για να καταθέσουν συνδυασμό ήταν οι συνυποψήφιοι του Δήμου Γόρτυνας: ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης και ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Ξυλούρης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News