Καταληκτικές ημερομηνίες για το Κτηματολόγιο στην Κρήτη

Κρήτη
Καταληκτικές ημερομηνίες για το Κτηματολόγιο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Ανακοινώθηκαν οι καταληκτικές ημερομηνίες για το Κτηματολόγιο. Σε επίπεδο Κρήτης, στις 27 Μαΐου λήγει η συλλογή δηλώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου (1η παράταση).

Στις 18 Ιουνίου λήγει η συλλογή δηλώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου (2η παράταση).

Τέλος, προς ανάθεση (εκκρεμεί η εκδίκαση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας) είναι το υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 4 Μαΐου ξεκίνησε η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στις Σέρρες, που κτηματογραφήθηκαν σε παλαιότερο πρόγραμμα.

Και μια σημείωση σχετικά με τη διαδικασία: Οι περιοχές στις οποίες γίνεται συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας την περίοδο αυτή ανήκουν στην τέταρτη γενιά κτηματογράφησης, δηλαδή κτηματογραφούνται για πρώτη φορά. Στις περιοχές που έχουν κτηματογραφηθεί κατά το παρελθόν, οι πολίτες προφανώς και δε χρειάζεται να υποβάλουν νέα δήλωση (άλλωστε, αν το επιχειρήσουν, η δήλωση δε θα γίνει δεκτή ούτε ηλεκτρονικά, ούτε στα κατά τόπους γραφεία).

 Αν ο πολίτης δεν μπορεί να θυμηθεί αν έχει υποβάλει δήλωση στο Κτηματολόγιο ή αν η περιοχή του έχει κτηματογραφηθεί στο παρελθόν, μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες στο τοπικό κτηματολογικό γραφείο ή στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (υπάρχει μηχανή αναζήτησης με βάση την περιοχή).

Οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν και εκπρόθεσμα - αν όμως έχει ολοκληρωθεί κάπου η κτηματογράφηση, τότε το ακίνητο έχει καταγραφεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και χρειάζεται μια ειδική διαδικασία για την άρση αυτού του χαρακτηρισμού. Τις πληροφορίες αυτές παρέχουν τα κατά τόπους κτηματολογικά γραφεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News