Δεν ισχύουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Κρήτη

Κρήτη
Δεν ισχύουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου;  

Δεν ισχύουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου: «Στην Κρήτη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ισχύουν από 1-15 Μαρτίου και από 1-15 Σεπτεμβρίου».

Το παραπάνω αποτελεί απόφαση των Αντιπεριφερειαρχών  και των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων του νησιού, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καθώς «ο εμπορικός κόσμος σε όλη την χώρα έχει εκφράσει την άποψη ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και δεν ωφελούν ούτε τις επιχειρήσεις ούτε τους καταναλωτές», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, δεν πρόκειται να ισχύσει ούτε και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 5 Μαΐου για την Κρήτη.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν καταστήματα τα οποία έχουν προχωρήσει σε μειώσεις τιμών και προσφορές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου:

«Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος σε όλη την χώρα έχει εκφράσει την άποψη ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και δεν ωφελούν ούτε τις επιχειρήσεις ούτε τους καταναλωτές.

Μέχρι να καταργηθεί η ισχύουσα νομοθεσία για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, ο νόμος δίνει την δυνατότητα στους αντιπεριφερειάρχες να διαμορφώνουν τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους σε συνεργασία με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους.

Στην Κρήτη οι αντιπεριφερειάρχες και των τεσσάρων νομών έχουν αποφασίσει οι χρονικές περίοδοι των ενδιάμεσων εκπτώσεων να είναι από 1-15 Μαρτίου και από 1-15 Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν ενδιάμεσες εκπτώσεις σε όλη την Κρήτη για τον μήνα Μάιο αλλά ούτε και εργάσιμη Κυριακή.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News