Δεν είχαν τέλος οι φωτιές μια «ανάσα» από την Αντιπυρική Περίοδο

Κρήτη
Δεν είχαν τέλος οι φωτιές μια «ανάσα» από την Αντιπυρική Περίοδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από σήμερα, 1 Μαΐου, η Αντιπυρική Περίοδος

Δύσκολη αποδείχτηκε η χτεσινή ημέρα για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Κρήτης.

Κι αυτό γιατί, οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε συνολικά 9 πυρκαγιές (3 αστικές και 6 δασικές), σε μία παροχή βοηθείας, καθώς και σε ένα περιστατικό διάσωσης ζώου.

Ειδικότερα, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καντάνου, κλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε μία φωτιά στην περιοχή Πεμμενιανά του Δήμου Καντάνου - Σελίνου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 4 άνδρες με 2 οχήματα της πυροσβεστικής, με τα αίτια υπό τα οποία προκλήθηκε η φωτιά να παραμένουν άγνωστα.

Λίγο νωρίτερα, 4 άνδρες με 2 οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χερσονήσου έσβησαν πυρκαγιά στην περιοχή Πισκοπιανό Χερσονήσου. Τα αίτια της εν λόγω πυρκαγιάς είναι, επίσης, άγνωστα, με τις ζημιές να ανέρχονται στα 300 ευρώ.

Από τις 6:20 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ άλλοι 4 υπάλληλοι με 2 οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύργου επιχειρούσαν την κατάσβεση πυρκαγιάς σε χορτολιβαδική έκταση 0,5 στρεμμάτων στην περιοχή Παρτήρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Τα αίτια της φωτιά παραμένουν άγνωστα.

Φωτιά σημειώθηκε χτες το μεσημέρι και στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ειδικότερα στις Βούτες. Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα με 4 άνδρες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου. Από τη φωτιά κάηκαν 0,2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, καθώς και 0,1 στρέμμα καλαμιών. Τα αίτια υπό τα οποία ξέσπασε η φωτιά είναι άγνωστα.

Τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων κλήθηκαν να κατασβήσουν τη φωτιά, που ξέσπασε υπό άγνωστες αιτίες σε κάδο απορριμμάτων στα Χανιά, με τις ζημιά να αγγίζει τα 400 ευρώ.

Οι φωτιές, βέβαια, δεν είχαν τέλος ούτε το βράδυ, καθώς λίγο πριν τις 9:30 το βράδυ της Τρίτης, 4 άνδρες με 2 οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γαράζου κλήθηκαν να κατασβήσουν φωτιά σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στα Λιβάδεια Μυλοποτάμου. Η φωτιά ξέσπασε υπό άγνωστες αιτίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News