Ο Τσίπρας στην Κρήτη: Χαλάρωση και... προεκλογικές επισκέψεις για τον πρωθυπουργό

Κρήτη
Ο Τσίπρας στην Κρήτη: Χαλάρωση και... προεκλογικές επισκέψεις για τον πρωθυπουργό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσημο πρόγραμμα δεν υπάρχει – Ποιες είναι οι τοποθεσίες που σκοπεύει να επισκεφτεί ο Έλληνας πρωθυπουργός;

Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια για τον Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη, σε μια μακρά πρωθυπουργική επίσκεψη μιας ολόκληρης εβδομάδας (!) που ξεκίνησε ως ιδιωτική (συν γυναιξί και τέκνοις) ώστε να γεμίσουν οι... μπαταρίες, συνεχίζεται με άρωμα στρατηγικής προετοιμασίας ενόψει δύσκολων μαχών σε Βουλή και κάλπη, και θα ολοκληρωθεί παίρνοντας χαρακτήρα επίσημης παγκρήτιας πολιτικής-προεκλογικής περιοδείας. Παγκρήτια περιοδεία, στη διάρκεια της οποίας ο Αλέξης Τσίπρας θα «σαρώσει» το νησί, πραγματοποιώντας ένα μπαράζ επισκέψεων, αυτοψιών, εγκαινίων έργων, συναντήσεων και κεντρικών πολιτικών ομιλιών...

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός και βουλευτής Ηρακλείου κατάφερε, χάρη βεβαίως στη συγκυρία του συνδυασμού της εορταστικής ανάπαυλας του Πάσχα με τη Πρωτομαγιά, να βρει ένα κενό για μια επίσκεψη μεγάλης διάρκειας στην Κρήτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε λοιπόν να αξιοποιήσει στο έπακρο την ευκαιρία αυτή, πραγματοποιώντας κάτι που δεν έχουμε. Μια πρωθυπουργική επίσκεψη, δηλαδή, μιας ολόκληρης εβδομάδας στο νησί μας, στην οποία ο ίδιος έχει την ευχέρεια να συνδυάσει 3 παράλληλους άξονες:

Ο ένας άξονας του ταξιδιού Τσίπρα στην Κρήτη είναι βεβαίως η αναγκαία προσωπική ξεκούραση, μερικές στιγμές χαλάρωσης με την οικογένεια και το αναγκαίο... φόρτισμα μπαταριών από ένα μέρος αγαπημένο ιδιαίτερα για τον ίδιο, και ως τόπος αλλά και ως εκλογικό κάστρο, αν αναλογιστεί κανείς τα ποσοστά που είχε δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ η Κρήτη στις προηγούμενες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται, ως γνωστόν, από το Μεγάλο Σάββατο στο νησί μας. Είχε καταφτάσει δύο ημέρες νωρίτερα η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα με τα δύο τους παιδιά, η οποία βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί, αθόρυβα και διακριτικά, τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, αλλά και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα έκαναν Ανάσταση στο αγαπημένο τους εδώ και πολλά χρόνια Ροδάκινο, το οποίο και αποτελεί τη βάση τους για λίγες ημέρες χαλάρωσης μέσα στη μίνι αυτή ραστώνη του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

Οι ίδιοι έχουν επιλέξει να περάσουν λίγες ημέρες χαλάρωσης μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και οι κινήσεις τους ή οι τυχόν μετακινήσεις τους γίνονται υπό άκρα μυστικότητα.

Ο πρωθυπουργός προχθές Κυριακή, δεδομένου ότι είθισται τη μέρα του Πάσχα για τους πρωθυπουργούς και τους πολιτικούς αρχηγούς να επισκέπτονται στρατόπεδα ή στρατιωτικές μονάδες, βρέθηκε στο ανατολικό άκρο του νησιού και στην προκεχωρημένη ναυτική βάση Κυριαμαδίου στο Ακρωτήριο Κάβο Σίδερο.

Μαζί του μάλιστα ήταν και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και ο Ρεθυμνιώτης υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, στέλνοντας έτσι και ένα σημειολογικό μήνυμα προς την Τουρκία, που επέλεξε να εντείνει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου κατά τις γιορτινές αυτές πασχαλινές ημέρες!

Ο δεύτερος άξονας της επίσκεψης Τσίπρα είναι η προετοιμασία ενόψει δύσκολων μαχών που έρχονται. Μάχες όχι μόνο στην κάλπη, μιας και πλησιάζουμε πολύ πλέον στην 26η Μαΐου και στη διπλή κάλπη αυτοδιοικητικών και ευρωβουλευτικών εκλογών, αλλά και στο Κοινοβούλιο. Πολιτικές μάχες στο Κοινοβούλιο όπως είναι η επικείμενη συζήτηση της ψήφου δυσπιστίας κατά του αναπληρωτού υπουργού Υγείας που έχει ανακοινώσει ότι καταθέτει τώρα μετά το Πάσχα η Ν.Δ. και την οποία ο Αλέξης Τσίπρας θέλει από τη μεριά του να αντιστρέψει απόλυτα, μετατρέποντάς τη σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η πασχαλινή αυτή ανάπαυλα και οι ημέρες χαλάρωσης στην Κρήτη, με έδρα το ειδυλλιακό και ήσυχο Ροδάκινο, έδωσαν την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να «χτενίσει» την ομιλία που θα κάνει στη Βουλή, στοχεύοντας στρατηγικά στο να μετατρέψει τη συζήτηση σε μια εφ’ όλης της ύλης πολιτική αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο τρίτος άξονας της μεγάλης σε διάρκεια πρωθυπουργικής επίσκεψης στην Κρήτη είναι το στίγμα κορύφωσης του προεκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει πολλαπλών εκλογικών μαχών.

Αν και ήδη τις ημέρες αυτές δε λείπουν οι συναντήσεις και οι επισκέψεις ή οι συζητήσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα όπως αυτή που έγινε με τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Πιτσιόρλα, αμέσως μετά την Πρωτομαγιά αλλάζει άρδην ο χαρακτήρας της επίσκεψης Τσίπρα. Το ταξίδι μετατρέπεται σε μια επίσημη προεκλογική περιοδεία, σε φουλ μάλιστα ρυθμούς.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επισήμως. Ωστόσο είναι δεδομένο πως ο Αλέξης Τσίπρας, κατόπιν προσωπικής του επιθυμίας, θα «σαρώσει» μεθαύριο Πέμπτη τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου!

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη (και πιθανώς και από άλλα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου) θα επισκεφτεί το φράγμα Αποσελέμη, δεδομένης της ολοκλήρωσης του συνόλου του έργου. Θα επισκεφτεί τον κάθετο άξονα Ηρακλείου-Μεσαράς, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου. Θα επισκεφτεί για να εγκαινιάσει και πιο επίσημα πλέον τον νέο δρόμο Γουρνών-Χερσονήσου του ΒΟΑΚ, που παραδόθηκε πριν από λίγο καιρό σε χρήση παρουσία του Χρήστου Σπίρτζη.

Επίσης, αναμένεται να επισκεφτεί έργα και περιοχές στον νομό Λασιθίου, με τις πληροφορίες να θέλουν το πρωθυπουργό να εγκαινιάζει τη γέφυρα στο Χαμέζι Σητείας.

Μετά από ένα κοπιαστικό πρόγραμμα επισκέψεων, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να διανυκτερεύσει το βράδυ της Πέμπτης στο Ρέθυμνο και την επόμενη ημέρα θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στην Κρήτη από τα Χανιά.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις και θα κάνει επισκέψεις-αυτοψίες με φόντο τις καταστροφές από τις πρόσφατες θεομηνίες, ενώ αργά το απόγευμα της Παρασκευής θα πραγματοποιήσει κεντρική πολιτική εκδήλωση-ομιλία στα Χανιά.

Η εκδήλωση-ομιλία Τσίπρα στα Χανιά έχει προγραμματιστεί για τις 7:30 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Χανίων.

Με την κεντρική πολιτική ομιλία θα πέσει το βράδυ της Παρασκευής η «αυλαία» στην εβδομαδιαία αυτή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κρήτη. Όμως ο ίδιος θα πει προσωρινά μόνο «αντίο», αφού σκοπεύει να επιστρέψει πολύ σύντομα. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ξανάρθει στην Κρήτη προς τα τέλη Μαΐου. Συγκεκριμένα λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο ίδιος θα πραγματοποιήσει δεύτερη κεντρική πολιτική ομιλία στην Κρήτη, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο, θέλοντας να κλείσει από εδώ τον προεκλογικό αγώνα.

Στη ναυτική βάση στη Σητεία

Προχθές Κυριακή του Πάσχα, ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε μέχρι τη Σητεία, όπου και επισκέφτηκε την προκεχωρημένη ναυτική βάση Κυριαμαδίου στο Ακρωτήριο Κάβο Σίδερο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσουνή Π.Ν.

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Ανάσταση που συμβολίζει τη νίκη της ζωής, δηλώνοντας τη βεβαιότητά του για το μέλλον της χώρας. «Θέλω να ευχηθώ ολόψυχα χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Το Πάσχα που συμβολίζει τη νίκη της ζωής, τη νίκη του φωτός, τη νίκη της δικαιοσύνης, τη νίκη της αγάπης, μας δίνει δύναμη και ελπίδα. Από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, το Κάβο Σίδερο, από τη ναυτική μας βάση ατό Κυριαμάδι εύχομαι σε όλους δύναμη και υγεία. Μπορούμε να ατενίζουμε αυτό το Πάσχα με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, καθώς περάσαμε τα δύσκολα και βρισκόμαστε πια σε ξέφωτο ελπίδας. Όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός με τις θυσίες του έδωσε τη δυνατότητα για την ανάσταση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα η χώρα μας έχει ανακτήσει το κύρος της τόσο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια, αλλά και τη δύναμή της στην Ευρώπη. Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία. Τώρα όμως είναι η ώρα η ανάσταση της οικονομίας να γίνει και ανάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως για όσους πλήρωσαν βαρύ το τίμημα της κρίσης».

Ο Αλέξης Τσίπας ευχήθηκε για το Πάσχα στους 16 μόνιμους και τους 14 ναύτες που υπηρετούν στη βάση, στα μέλη των οικογενειών τους, αλλά και στο πλήρωμα της πυραυλακάτου «Δανιολός».

Κατά την ξενάγησή του στην πυραυλάκατο, ο πρωθυπουργός είπε προς το πλήρωμα: «Είστε μακριά από τα σπίτια σας τέτοια μέρα, είστε στο καθήκον και είμαστε περήφανοι για εσάς, γιατί υπερασπίζεστε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, την ώρα που οι Συνέλληνες είναι στις οικογένειές τους. Όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για εσάς. Θέλουμε να σας ευχηθούμε να περάσετε τις επόμενες ημέρες, μόλις τελεύσει η βάρδια σας, με τους ανθρώπους σας και ταυτόχρονα να σας πούμε ότι ο ελληνικός λαός και η πατρίδα, πέρα από την ευγνωμοσύνη που σας χρωστά, γνωρίζει καλά ότι το έργο που επιτελείτε είναι σημαντικό για όλους. Τέτοιες μέρες είστε εδώ, αλλά γνωρίζετε ότι η χώρα συνολικά είναι σε καλύτερη θέση χάρη σε εσάς και τις δικές σας δυνάμεις και προσπάθειες. Χρόνια πολλά και καλές θάλασσες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News