Καιρός για... βουτιές στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός για... βουτιές στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νησί μας οι υψηλότερες θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ο καιρός τα τελευταία 24ωρα θυμίζει καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες στην Κρήτη, οι άνεμοι  ασθενείς και οι Κρητικοί έκαναν τις πρώτες τους βουτιές.

Μάλιστα, το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο στο νησί και ο υδράργυρος όχι μόνο ανέβηκε, αλλά… βοήθησε ώστε να αυξηθεί και η θερμοκρασία της θάλασσας ώστε τα μπάνια μας στην παραλία να είναι πιο ζεστά.

Οι δορυφορικές μετρήσεις που ανακοινώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην Κρήτη στην οποία το καλοκαίρι ήρθε νωρίτερα, λίγο καιρό πριν τον Ιούνιο.

Στους χάρτες που παρουσιάζει το Αστεροσκοπείο, φαίνονται τα εξής:

Ο πρώτος δίνει την θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας σε όλο τον ελληνικό χώρο, με τη θερμοκρασία στα επιφανειακά νερά της Κρήτης και των Δωδεκανήσων να φθάνει στους 18-19 βαθμούς, οι υψηλότερες τιμές στη χώρα μας.

Ενδιαφέρον έχει και ο δεύτερος χάρτης, όπου συγκρίνεται η θερμοκρασία θάλασσας στην περιοχή της Κρήτης, με τις κλιματικές τιμές: σήμερα η θερμοκρασία στα επιφανειακά νερά είναι 1 βαθμό υψηλότερη από τις κανονικές τιμές, κυρίως στις βόρειες ακτές του νησιού.

Πάντως, και τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία θα είναι υψηλή στην Κρήτη και ο καιρός δε θα δυσαρεστήσει τους Κρητικούς. Στο Ηράκλειο τη Δευτέρα του Πάσχα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 23°C, στα Χανιά 22°C, στον Άγιο Νικόλαο 24°C και στο Ρέθυμνο επίσης 24°C.

Και φυσικά, ο ήλιος θα λάμπει ψηλά στον ουρανό ζεσταίνοντας τόσο τους εκδρομείς που δε θα έχουν γυρίσει από τις εξορμήσεις τους, όσο και εκείνους που θα δουλεύουν αλλά θα… ξεκλέψουν λίγο χρόνο για μια γρήγορη βόλτα με τους δικούς τους ανθρώπους ή κοντά στη θάλασσα.

Για περισσότερες προβλέψεις, μπείτε ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News