Πώς πέθανε ο Χριστός – Το φριχτό μαρτύριο της Σταύρωσης

Κρήτη
Πώς πέθανε ο Χριστός – Το φριχτό μαρτύριο της Σταύρωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασανιστικές - και απολύτως τεκμηριωμένες από την επιστήμη - οι τελευταίες ώρες του Χριστού πάνω στη Γη

Οι τελευταίες ώρες του Χριστού στη Γη είναι τεκμηριωμένες με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο μέσα από τις ευαγγελικές καταγραφές, σε βαθμό που μπορεί να γίνει μια πλήρης ανασύσταση των γεγονότων, τα οποία έχουν πλέον και το επιστημονικό υπόβαθρο, καθώς ιατροδικαστές και ειδικοί στη σταύρωση έχουν συμπληρώσει τα όποια κενά με απόλυτα τεκμηριωμένες ιατρικές γνωματεύσεις. Η εικόνα που αποκαλύπτεται προκαλεί σοκ...

Ο σταυρικός θάνατος του Χριστού δεν ήταν ένα συνηθισμένο για την εποχή μαρτύριο, με δεδομένη τη διάδοση της σταυρικής καταδίκης από τους Ρωμαίους, αλλά κάτι τόσο σαδιστικό που τα λόγια αδυνατούν να περιγράψουν.

Ο Χριστός όχι μόνο υπέφερε ένα από τα φρικτότερα μαρτύρια πάνω στο σταυρό, αλλά υπέστη και τα βασανιστήρια τα οποία τον εξουθένωσαν κάνοντας ακόμα πιο σκληρή τη διαδικασία ακόμα και πριν το Γολγοθά, επιταχύνοντας το θάνατό του.

Παρά το γεγονός ότι ο Ιησούς φαίνεται να ήταν σε καλή σωματική κατάσταση πριν τα Πάθη, όντας ξυλουργός και άρα μαθημένος στη σκληρή δουλειά, ένιωσε τις αντοχές του να καταρρέουν από τις δίκες, το φρικτό μαστίγωμα, την αιμορραγία από το ακάνθινο στεφάνι, την εξαντλητική ανάβαση ως το Γολγοθά έχοντας στην πλάτη του το οριζόντιο τμήμα του σταυρού, και φυσικά τη Σταύρωση.

Η διαδρομή ως το Γογλοθά, η Via Dolorosa, ήταν τρομακτική δοκιμασία, την οποία ο Ιησούς δεν άντεξε λυγίζοντας υπό το βάρος του οριζόντιου τμήματος του σταυρού, το οποίο κουβαλούσε στους τσακισμένους από το μαστίγωμα ώμους του. Η σταύρωση ήταν το υπέρτατο μαρτύριο, που στην περίπτωση του Ιησού γιγαντωνόταν από τις κακουχίες που υπέστη.

Ο Ιησούς αφυδατωμένος, έχοντας χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος, σε κατάσταση ασφυξίας λόγω της στάσης του σώματος πάνω στο σταυρό, όπως εξηγείται με λεπτομέρεια στη γραφική απεικόνιση, άφησε την τελευταία του πνοή με μια τρομακτική κραυγή «Τετέλεσθαι». Σε εκείνο που έμοιαζε το τέλος, αλλά ήταν στην πραγματικότητα η αρχή. Εκείνη που σηματοδότησε η Ανάστασή Του...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News