Πάσχα με καιρό για θάλασσα και βουτιές στην Κρήτη

Κρήτη
Πάσχα με καιρό για θάλασσα και βουτιές στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο «ακούμπησε» τους 30 βαθμούς Κελσίου; - Πρόβλεψη μέχρι την Πρωτομαγιά

Ρεκόρ σε υψηλές θερμοκρασίες - αναφορικά με την εποχή - καταγράφηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή στην Κρήτη, ενώ παρόμοιο φαίνεται να παραμένει το σκηνικό του καιρού μέχρι και την Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα, λόγω αλλαγής της διεύθυνσης των ανέμων, η βόρεια παραλιακή ζώνη του νησιού είχε, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, θερμοκρασίες μεταξύ 21 και 23 βαθμών Κελσίου ενώ στην περιοχή της Μεσσαράς η θερμοκρασία έφτασε την ίδια ώρα τοπικά τους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, οι περιοχές στις οποίες ο υδράργυρος «χτύπησε κόκκινο» είναι η Πλώρα και η Βαγιωνιά Ηρακλείου όπου η θερμοκρασία έδειξε ως και 29.1 βαθμούς Κελσίου.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει τις μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας, όπως καταγράφηκαν από το σύνολο των 50 σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στο νησί.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κώστα Λαγουβάρδο, Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο ανοιξιάτικος καιρός διατηρείται στην Κρήτη τόσο το Μεγάλο Σάββατο όσο και την Κυριακή του Πάσχα.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι, όπως και σήμερα έτσι και τις επόμενες ημέρες, οι θερμοκρασίες θα είναι πιο υψηλές στην ενδοχώρα του νησιού (28 με 29 βαθμούς) ενώ θα είναι ελάχιστα πιο χαμηλές στην βόρεια παραλιακή ζώνη – δηλαδή στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης (23 με 24 βαθμούς, τοπικά ίσως και 25).

Σύμφωνα με τις προγνώσεις ο αίθριος καιρός στο σύνολό του θα κάνει το χατίρι στους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Κρήτης αφού ούτε από πλευράς ανέμων ούτε από πλευράς νεφώσεων εμφανίζεται κάτι άξιο λόγου, ενώ από την Κυριακή του Πάσχα η ατμόσφαιρα αναμένεται να καθαρίσει εντελώς και από την αφρικανική σκόνη που έχει κατακλύσει τις τελευταίες μέρες τον κρητικό ουρανό.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, ενδεχομένως να σημειωθεί μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα, χωρίς ωστόσο κάποια αξιόλογη μεταβολή αφού ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News