Κρήτη

Καιρός: Μίνι καλοκαίρι και σκόνη στην Κρήτη

Πόσο θα "σκαρφαλώσει" το θερμόμετρο στην Κρήτη και τι καιρό θα κάνει τις επόμενες μέρες;

Μουντή παραμένει η ατμόσφαιρα σε όλη την Κρήτη με το νησί να παραμένει «τυλιγμένο» στην αφρικανική σκόνη και το θερμόμετρο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους να δημιουργεί συνθήκες που παραπέμπουν σε μίνι- καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα δεν αποκλείεται να δούμε το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει και πάνω από 28 βαθμούς Κελσίου και να φτάνουν  ακόμα στους 31 βαθμούς δημιουργώντας τουλάχιστον σε ότι αφορά τον καιρό ιδανικές συνθήκες για τους εκδρομείς του Πάσχα.

Βέβαια η αφρικανική σκόνη έχει προκαλέσει δυσφορία, ζαλάδες, βήχα και πονοκέφαλο σε όσους πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες και συνιστάται σε όσους υποφέρουν, να αποφεύγουν να παραμένουν για πολύ ώρα…"εκτεθειμένοι" στην σκόνη που θα απομακρυνθεί σταδιακά από την Κυριακή του Πάσχα. 

Σκόνη από τη…Λιβύη

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους κυρίους Λαγουβάρδο και Ντάφη «η υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης εντοπίζεται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 3 km και οι πηγές της εντοπίζονται στη Λιβύη σε περιοχές με αλλουβιακές αποθέσεις, δηλαδή εκτάσεις με αργιλώδη εδάφη και ψιλή άμμο. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή της Λιβύης, λόγω του συνδυασμού των χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο με τις υψηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οδηγεί στην ανύψωση μεγάλης ποσότητας σκόνης και μεταφορά της προς τη χώρα μας».

Αναλυτικά ο καιρός

Αναλυτικά για τη Μ.Πέμπτη προβλέπονται στην Κρήτη νεφώσεις που κατά τόπους είναι πυκνότερες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία  θα κυμανθεί στην Κρήτη από 16 έως 28 και τοπικά στα νοτιοανατολικά του νησιού έως 30 με 31 βαθμούς.

Σύμφωνα με το meteo.gr υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης καταγράφονται στην Κρήτη . Σε ότι αφορά τις καιρικές συνθήκες:

Ηράκλειο

Για τη Μ.Πέμπτη προβλέπεται συννεφιά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-31 βαθμούς Κελσίου. Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση έως 4 μποφόρ.

Τη Μ. Παρασκευή προβλέπεται αραιή συννεφιά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-23 βαθμούς Κελσίου. Οι ασθενείς νότιοι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς.

Χανιά:

Για τη Μ.Πέμπτη προβλέπεται συννεφιά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν ασθενείς.

Τη Μ. Παρασκευή προβλέπεται συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από  νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

Ρέθυμνο:

Νεφώσεις προβλέπονται την Μ. Πέμπτη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21-28 βαθμούς Κελσίου και νοτιάδες έντασης 4 μποφόρ.

Τη Μ. Παρασκευή προβλέπεται συννεφιά θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Άγιος Νικόλαος

Νεφώσεις προβλέπονται την Μ. Πέμπτη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19-29 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιανανατολικούς ανέμους.

Τη Μ. Παρασκευή προβλέπεται συννεφιά θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-26 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς άνεμοι.

Για αναλυτικές προβλέψεις για τον καιρό πατήστε (εδώ)

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια