Πάσχα στην Κρήτη επιλέγουν να κάνουν οι Γερμανοί

Κρήτη
Πάσχα στην Κρήτη επιλέγουν να κάνουν οι Γερμανοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Αθήνα, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους Γερμανούς την περίοδο του Πάσχα

Κρήτη, Κέρκυρα και Αθήνα επιλέγουν για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Γερμανοί, ενώ, την ίδια ώρα, Πάσχα στην Ιερουσαλήμ, στο Ντουμπάι, στη Ρώμη και στην Κωνσταντινούπολη ετοιμάζονται να κάνουν φέτος αρκετοί Έλληνες.

Το Πάσχα στη Γερμανία φέτος προηγήθηκε κατά μία εβδομάδα, ωστόσο η κινητικότητα για διακοπές την περίοδο αυτή εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.

Αυξημένες κατά περίπου 15% είναι και οι κρατήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών για την περίοδο του Πάσχα σε προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελληνικών τουριστικών γραφείων που ανήκουν σε συνδέσμους-μέλη της FedHATTA.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι και φέτος τα νησιά Κέρκυρα, Κρήτη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Πάτμος και Σύρος, καθώς και το Πόρτο Χέλι στην Πελοπόννησο, το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα και το Πήλιο. Η επιλογή των συγκεκριμένων προορισμών, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, «έχει ως βάση της το έντονο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να ζήσουν από κοντά τα τοπικά ήθη και έθιμα της εορταστικής περιόδου».

Στο εξωτερικό, μεγάλη δυναμική παρουσιάζει αυτή τη χρονιά η ζήτηση για Ιερουσαλήμ, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 8% με 10% σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, ισχυρή αύξηση παρατηρείται στις κρατήσεις για ταξίδια στην Ιορδανία, στο Ντουμπάι, στο Μαρόκο και στην Αίγυπτο, ενώ αυξημένη ζήτηση υπάρχει και για τις αραβικές χώρες, την Κωνσταντινούπολη, την Ιταλία (Ρώμη, Σαρδηνία, Σικελία), τη Γαλλία και την Ισπανία.

Ενισχυμένες είναι και οι εκδρομές προς τη Ρωσία και τη Ρουμανία, την Κεντρική Ευρώπη, αλλά και μακρινούς προορισμούς, όπως το Περού, την Αφρική, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Αυστραλία, δείχνοντας τη διάθεση των Ελλήνων ταξιδιωτών να ανακαλύψουν νέους προορισμούς.

Την ίδια στιγμή, ενισχυμένες εμφανίζονται φέτος οι πασχαλινές τουριστικές ροές και προς τη χώρα μας, και κυρίως προς την Αθήνα, η οποία συνολικά κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2019 “είδε” την τουριστική της κίνηση να ενισχύεται κατά 9,4%.

Παράλληλα, Κέρκυρα και Κρήτη είναι ανάμεσα στους επτά προορισμούς που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση της πασχαλινής ζήτησης στη γερμανική αγορά! Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που έκανε η Opodo στις αεροπορικές κρατήσεις της πλατφόρμας eDreams Odigeo από την 1η Ιανουαρίου έως τις 17 Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με δεδομένα από την ίδια περίοδο του 2018. Τα στοιχεία αφορούν συγκεκριμένα τα ταξίδια που θα γίνουν από την 1η έως τις 30 Απριλίου σε σύγκριση με την ταξιδιωτική περίοδο από 15 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου 2018. Κατά μέσο όρο, οι Γερμανοί τουρίστες το φετινό Πάσχα θα ταξιδέψουν για διάστημα επτά ημερών, έναντι μόλις τριών πέρυσι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News