Κρήτη

Το συγκλονιστικό video του ΣΥΦΑΚ: Αλκοόλ & οδήγηση δεν πάνε μαζί

Μόλις 52 δευτερόλεπτα που περιγράφουν πώς μπορεί να γραφτεί μια τραγωδία από τη μία στιγμή στην άλλη

Πόσες φορές έχουμε θρηνήσει θύματα στην άσφαλτο; Πόσες φορές έχουμε ακούσει ότι κάποιος σκοτώθηκε γιατί οδηγούσε ενώ είχε πιει αλκοόλ; Πόσες φορές και εμείς οι ίδιοι έχουμε οδηγήσει υπό την επήρεια, λέγοντας «το ελέγχω», «μπορώ να οδηγήσω», «δεν έχω πιει πολύ»;

Κι όμως, λίγο αργότερα… η κακιά στιγμή; Η λάθος κίνησή μας στην οδήγηση τη λάθος στιγμή; Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ; Όπως και να το πούμε, όπως και να το χαρακτηρίσουμε, οι άνθρωποι που έβαψαν με το αίμα τους την άσφαλτο είναι πολλοί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Χιλιάδες είναι και οι παραβάσεις που έχουν σημειωθεί και έχουν καταγραφεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων (ΣΥΦΑΚ) δημιούργησε ένα συγκλονιστικό video που διαρκεί μόλις 52 δευτερόλεπτα όμως αυτά είναι αρκετά για να «κόψουν» την ανάσα. Με αφορμή κιόλας τις ημέρες του Πάσχα που διανύουμε, η ανάγκη ενημέρωσης και αφύπνισης είναι ακόμα μεγαλύτερη και σε αυτό στοχεύει ο ΣΥΦΑΚ.

«Πώς είναι να πρέπει να μιλάς για τις ζωές των άλλων; Ιδιαίτερα όταν αυτές είναι ένας ακόμη αριθμός νεκρών σε τροχαίο από αλκοόλ. Χιλιάδες παραβάσεις κάθε χρόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κρήτη. Τρομακτικός ο αριθμός αυτών που επηρεάζονται, πεθαίνουν, θρηνούν, ζουν σε καροτσάκια, για ένα ποτηράκι παραπάνω.».

Με αυτή την σκέψη, για τις ημέρες των γιορτών που πλησιάζουν, ήρθε η έμπνευση και το συναίσθημα στο σκηνοθέτη Νίκο Παντερμαράκη για ένα βίντεο ευαισθητοποίησης.

Έτσι, παρουσιάστηκε η ιδέα στο ΣΥΦΑΚ που την έκανε πραγματικότητα και την υποστήριξε, δείχνοντας πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία σε παρόμοια θέματα.

Στην αρχή βλέπουμε έναν άντρα να μας κοιτάζει κατάματα και να μας λέει:

«Το χειρότερο στη ζωή μου είναι όταν πρέπει να μιλήσω για τη ζωή του άλλου.».

Στη συνέχεια, το πλάνο μας δείχνει ότι πρόκειται για έναν αστυνομικό. Χτυπά την πόρτα ενός σπιτιού και ανοίγει μία γυναίκα η οποία ρωτά ανήσυχη αν συμβαίνει κάτι. Και λίγα δευτερόλεπτα μετά, βλέπουμε αυτή τη γυναίκα να καταρρέει.

«Ας μην επιτρέψουμε καμία τέτοια οδυνηρή επίσκεψη στη ζωή μας.» είναι το μήνυμα του ΣΥΦΑΚ που προτρέπει όλους εμάς να είμαστε προσεκτικοί, να μην πίνουμε και μετά να πιάνουμε το τιμόνι. Να προσέξουμε τη ζωή μας και τη ζωή των άλλων.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τις παραβάσεις των οδηγών υπό την επήρεια αλκοόλ: 33.620 παραβάσεις το 2017 και 15.310 το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Ας σταματήσουμε αυτό τον «πόλεμο» στους δρόμους. Ας μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Ας μην πιούμε αν πρόκειται να οδηγήσουμε.

Το ανατριχιαστικό video του ΣΥΦΑΚ ας γίνει παράδειγμα για όλους μας… όπως αναφέρεται και στα 52’’ «ας μην επιτρέψουμε καμία τέτοια οδυνηρή επίσκεψη στη ζωή μας.».

Τον αστυνομικό υποδήθηκε ο Πέτρος Φαρσαράκης και τη γυναίκα η Έφη Δράκου.

Το σενάριο και η παραγωγή ανήκουν στην eyeQ productions

«Ένα μεγάλο ευχαριστούμε στους ηθοποιούς μας, που κατέθεσαν ένα κομμάτι από την ψυχή τους στα γυρίσματα (και μας έκαναν να κλαίμε σε κάθε take).

Ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστούμε στην κ. Μάρω Τσιχλάκη που μας παραχώρησε το υπέροχο σπίτι της.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια