Κρήτη

Proactive: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γευσιγνωσία του «υγρού χρυσού»

Σεμινάριο οργανοληπτικής αξιολόγησης και κρίσιμων σημείων ποιότητας ελαιολάδου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο οργανοληπτικής αξιολόγησης και κρίσιμων σημείων ποιότητας ελαιολάδου, την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις Αρχάνες Ηρακλείου.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό και τη διοργάνωση της Proactive – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων σε συνεργασία με την κα Γερμανάκη Ελευθερία, Panel Supervisor, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου Α.Σ. Ρεθύμνου.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η εξοικείωση των εμπλεκομένων με την οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου, μέσω διαδραστικής διαδικασίας, αλλά και η ενημέρωση τους σχετικά με τα κρίσιμα σημεία ποιότητας για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ορθές πρακτικές και διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται, από το χωράφι μέχρι και την αποθήκευση του ελαιολάδου, προκειμένου το ελαιόλαδο να πληροί τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (γεύση και οσμή), τα οποία θα συμβάλλουν ώστε το ελαιόλαδο «ο υγρός χρυσός» να εισπράξει την υπεραξία που του αναλογεί. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόνο στηριζόμενοι στην ποιότητα το ελαιόλαδο μας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει επάξια τον ανταγωνισμό των ελαιολάδων των άλλων χωρών. 

  

  

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια