Κρήτη

Μαραθώνιος Κρήτης: Πρώτος και φέτος ο Μανόλης Σηφάκης από την Αγία Βαρβάρα

Ρεκόρ συμμετοχών στον 4ο μαραθώνιο Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία και τον αριθμό συμμετεχόντων να ξεπερνά κάθε προηγούμενο πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά ο 4ος Μαραθώνιος Κρήτης που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Πρώτος τερμάτισε ο Μανόλης Σηφάκης από την Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου ο οποίος έστειλε το δικό του ξεχωριστό όπως πάντα μήνυμα, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να συνεχίσει να τρέχει μέχρι να συμπληρώσει εκατό χρόνια ζωής!

«Ίσως να είναι λίγο τρελό, βασικά όλοι στην Αγία Βαρβάρα παράουροι είμαστε και το νού μας έχουμε συνέχεια πώς να ρισκάρουμε! Το νερό μας κάνει έτσι…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανόλης Σηφάκης.

Ο νικητής του 4ου Μαραθωνίου Κρήτης, που είχε βάλει στόχο να τερματίσει σε πιο σύντομο χρόνο, αφιέρωσε τη νίκη του στη γυναίκα του κι έστειλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο το μήνυμα πως ότι θέλει ο άνθρωπος μπορεί να το πετύχει.

«Έχω βάλει στόχο να ζήσω 1 εκατομμύριο ώρες ,είναι 114 χρόνια ,αλλά δε θα τρέψω μέχρι τότε, θα τρέxω μέχρι τα 100 .Απ’ τα 100 κι ύστερα λέω να ρισκάρω, να μην τρέχω σε αγώνες αλλά να συμβουλεύω νεότερους… Θα το πετύχω, όσοι ζούνε θα το δούνε», σχολίασε ο νικητής του 4ου Μαραθωνίου Κρήτης.

Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Νικολετάκης και τρίτος ο Νικηφόρος Τζιώτης.

Όλοι οι δρομείς πάντως, αθλητές και μη, απόλαυσαν μια άρτια διοργάνωση.

«Η διαδρομή ήταν καλή. Είχε λίγο αέρα. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου Σταμάτη Παπαδάκη, την οικογένεια μου και τη γυναίκα μου που με ανέχονται στις πολύωρες προπονήσεις», δήλωσε ο 2ος νικητής, Γιώργος Νικολετάκης.

Ενώ, ο 3ος νικητής, Νικηφόρος Τζιώτης, σχολίασε: «Ήταν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Κατάλαβα στα μέσα της διαδρομής ότι χρειαζόταν πιο μεγάλη προσπάθεια και το ότι το κατάφερα για μένα είναι πολύ μεγάλη νίκη γιατί υπήρξαν πολλές στιγμές που ήθελα να εγκαταλείψω.»

Έσπασε τα ρεκόρ συμμετοχών!

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο 4ος Μαραθώνιος Κρήτης έσπασε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ συμμετοχών.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων, Γιώργος Αλογδιανάκης, «Πραγματικά εδώ το κλίμα είναι παραπάνω από πανηγυρικό, οι συμμετοχές τόσο των αθλητών όσο και του κόσμου είναι πέρα από κάθε προσδοκία και προηγούμενο και αυτό μας ευχαριστεί και μας υποχρεώνει να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι.»

Ενώ, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, σχολίασε: «Τέταρτος μαραθώνιος, εδώ στα Χανιά , γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος κι εμείς από την πλευρά τη δική μας πάντα υποστηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες. Μικρά και μεγάλα γεγονότα για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Κρήτη. Συγχαρητήρια σε όλους.»

Ξεχωριστό τόνο στη διοργάνωση έδωσαν τα παιδιά που συμμετείχαν στις μικρές διαδρομές των πέντε και των δέκα χιλιομέτρων. Ο μαραθώνιος Κρήτης που ξεκίνησε δειλά πριν από 4 χρόνια εξελίχθηκε και φέτος σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και  πλέον καθιερώνεται ως θεσμός.

Δείτε το βίντεο με τα highlight του Μαραθωνίου Κρήτης:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια