Παντρεύεται ο 20χρονος που χτύπησε σοβαρά σε λακκούβα - Ακολουθεί κρίσιμη επέμβαση στην Αθήνα

Κρήτη
Παντρεύεται ο 20χρονος που χτύπησε σοβαρά σε λακκούβα - Ακολουθεί κρίσιμη επέμβαση στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ευχαριστώ της οικογένειας του Γιώργου σε όλους τους Κρητικούς

Οι Κρητικοί για μία ακόμη φορά έδειξαν το «ανάστημα» τους και με την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους, προσέφεραν απλόχερα σε ένα 20χρονο παλικάρι που τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι πέφτοντας σε λακκούβα, στον Μασταμπά, την ευκαιρία πλέον να μπορεί να χαμογελά.

Και αυτό γιατί, τα χρήματα που απαιτούνταν για την οφθαλμολογική επέμβασή σε εξειδικευμένο οφθαλμολογικό κέντρο των Αθηνών συγκεντρώθηκαν και είναι θέμα ημερών να ανέβει στην Αθήνα για να γίνει το κρίσιμο χειρουργείο.

Οι Κρητικοί για μία ακόμη φορά, έγιναν μία "γροθιά" και συνέδραμαν σε μέγιστο βαθμό  στο να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την επέμβαση στην πρωτεύουσα, η οποία και πρέπει να γίνει άμεσα.

Τα ευχάριστα νέα  δεν σταματούν όμως εδώ καθώς την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο Γιώργος θα παντρευτεί την αγαπημένη του με πολιτικό γάμο, ενώ σε λίγους μήνες η ευτυχία του ζευγαριού θα ολοκληρωθεί με την έλευση νέου μέλους, αφού η μέλλουσα σύζυγος του βρισκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Συγκινημένη και η μαμά της συντρόφου του και μέλλουσα πεθερά,  μίλησε στο neakriti.gr απευθύνοντας καταρχήν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους Κρητικούς που στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας τις δύσκολες εβδομάδες  που πέρασε και οι οποίοι, προσέφεραν με οποιονδήποτε τρόπο από το υστέρημα τους, με σκοπό να γίνει καλά ο Γιώργος.

«Τα χρήματα, επιτέλους συγκεντρώθηκαν και αρχές Μαΐου ανεβαίνουμε Αθήνα για την κρίσιμη επέμβαση μοσχεύματος.  Όλοι στην οικογένεια είμαστε ευτυχείς για την αγάπη και την στήριξη που μας έδειξαν οι Κρητικοί, γνωστοί αλλά και άνθρωποι που δεν τους γνωρίζουμε. Δεν το περιμέναμε πραγματικά αλλά είμαστε τόσο χαρούμενοι που στον «Γολγοθά» που ανεβαίνουμε στάθηκαν στο πλευρό μας άνθρωποι από κάθε γωνιά της Κρήτης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μένα, από τα βάθη της καρδιάς μου, σε φίλους, συναδέλφους ανθρώπους από το χωριό μου το Σίσσυ αλλά και σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε.Επίσης να  ευχαριστήσω και την ΔΕΠΑΝΑΛ που μου έδωσε το μεγαλύτερο πόσο και το κέντρο διασκέδασης BAR KERA που έγινε η μουσική εκδήλωση στο Σίσσυ».  

Την Παρασκευή ο γάμος του Γιώργου

Όσο για τη νέα σελίδα που πρόκειται να ανοίξει στην ζωή της από αύριο, η κόρη της, οπότε και θα ανταλλάξει με τον αγαπημένο της όρκους αιώνιας αγάπης, αφοσίωσης και πίστης, η κ.Τζανάκη πρόσθεσε:

«Μετά από όλα αυτά που περάσαμε, επιτέλους έχουμε χαρές. Αύριο θα γίνει ο πολιτικός γάμος των παιδιών μας και σε λίγους μήνες θα αποκτήσουν και μωρό, τέλη του καλοκαιριού, αφού η κόρη μου είναι έγκυος. Μάλιστα η εγκυμοσύνη έχει διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία του  Γιώργου που δεν σκέφτεται μόνο το πρόβλημα με το μάτι του και την επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί αλλά ότι θα γίνει μπαμπάς και αυτό είναι ότι καλύτερο μπορεί να του συμβεί».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο  Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, προχώρησε διακριτικά σε έρανο ενώ στο πλευρό της οικογένειες  είχαν ταχθεί και καλλιτέχνες της Κρήτης, προχωρώντας σε μουσική εκδήλωση στο Σίσσι Λασιθίου, φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

«Γνωρίζω την οικογένεια και δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος σε αυτό τον Γολογθά που ανεβαίνουν. Τόσο εγώ όσο και οι μουσικοί μου δεν σκεφτήκαμε καθόλου τα χρήματα. Θέλουμε να βοηθήσουμε το παλικάρι και θα το κάνουμε με όλη μας την καρδιά. Εμείς απλά θέλουμε τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό μας και να συμμετέχει στην εκδήλωση που θα γίνει», είχε αναφέρει τότε στο neakriti ο μουσικός κ. Σταυρουλάκης.

 Ο χρόνος στην περίπτωση του άτυχου νεαρού, δεν ήταν  «σύμμαχος» αλλά εχθρός.

Η χειρουργική επέμβαση σ' εξειδικευμένο χειρουργό οφθαλμοπλαστικό γιατρό σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Το πόρισμα των γιατρών είχε αναφέρει, τότε ότι στην περιοχή του κόγχου του αριστερού ματιού υπάρχουν συντριπτικά κατάγματα με παρουσία πολλαπλών οστικών τεμαχίων, σπασμένο ρινικό οστό, πρόβλημα στο ιγμόρειο, και αιμάτωμα όπισθεν του οφθαλμικού βολβού. Έχει ρήξη των οφθαλμικών μυών και το βλέφαρο δεν ανοίγει. Πήρε εξιτήριο στις 4 Ιανουαρίου 2019 με σύσταση σύντομης επανεξέτασης.

Στην επανεξέταση οι νοσοκομειακοί γιατροί συνέστησαν αναμονή μέχρι την απορρόφηση του αιματώματος και πρότειναν να χειρουργηθεί τον Ιούνιο.

Ιδιώτης οφθαλμίατρος διέγνωσε ότι η όραση από το αριστερό μάτι έχει μειωθεί 60% και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης από ειδικότητα χειρουργού οφθαλμοπλαστικού γιατρού. Η ειδικότητα αυτή δεν υπάρχει σε δημόσιο νοσοκομείο. Εκτός των άλλων χρειάζονται μοσχεύματα για να αποκατασταθεί η κατεστραμμένη αριστερή πλευρά του προσώπου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, που καταλήγει: «Βρήκαμε εξειδικευμένο χειρουργό οφθαλμοπλαστικό γιατρό σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών. Είδε τις εξετάσεις και τον ίδιο, και επιβεβαίωσε το επείγον της κατάστασης. Όμως το ποσό που χρειάζεται είναι αδύνατο να βρεθεί από την οικογένεια του τραυματία, η οποία με δυσκολία τα βγάζει πέρα, αφού δουλεύει μόνο ο πατέρας του περιστασιακά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News