Αγωνία για τους άντρες που αγνοούνται στην Κρήτη

Κρήτη
Αγωνία για τους άντρες που αγνοούνται στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρέθηκε η σκηνή του Πολωνού - Αναζητούν ένα σημάδι ζωής του Γιώργο Τριανταφύλλου

Μετά τον 83χρονο Γιώργο Τριανταφύλλου, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εδώ και μία εβδομάδα και συγκεκριμένα από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής και ακόμα αναζητείται, ώρες αγωνίας περνά και η οικογένεια ενός 64χρονου Πολωνού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν ενώ βρισκόταν για διακοπές στα νότια παράλια των Χανίων.

Πρόκειται για τον 64χρονο Αντρίζ Βέμπερ, ο οποίος έφτασε στα Χανιά αεροπορικώς το Σάββατο 6 Απριλίου, μετέβη στη Σούγια με σκοπό να γνωρίσει τις ομορφιές των Λευκών Ορέων και επρόκειτο να αναχωρήσει για την Πολωνία το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο δεν επιβιβάστηκε ποτέ στην πτήση της επιστροφής, γεγονός που ενίσχυσε την ανησυχία μελών της οικογένειάς του, που απευθύνθηκαν στην Πρεσβεία της Πολωνίας και ενημερώθηκαν στη συνέχεια οι ελληνικές Αρχές.

Και τη Δευτέρα, οι προσπάθειες συνεχίζονται με 15 άνδρες της πυροσβεστικής και 15 οχήματα. 

Βρέθηκε η σκηνή του Πολωνού

Σύμφωνα με το διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης κ. Λαγουδάκη που μίλησε στο neakriti.gr «η αναζήτηση συνεχίζεται με όλες τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ από από τον Καμπανό και την Ανώπολη, ενώ έχει επιστρατευτεί και το σκυλί της ΕΜΑΚ. Το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκε η σκηνή του αγνοούμενου στην είσοδο του φαραγγιού της Τρυπητής καθώς και τα προσωπικά του είδη, όπως τα ρούχα του, που αναγνωρίστηκαν από την κόρη του».

Το πρωί της Κυριακής και αφού στάλθηκε σήμα στις αστυνομικές Αρχές των Χανίων, ενημερώθηκε η Πυροσβεστική. Δύναμη, αποτελούμενη από άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καμπανού, άρχισε έρευνες στο μονοπάτι Ε4 από τη Σούγια και από την Αγία Ρουμέλη. Δύο ομάδες κινήθηκαν από διαφορετικές κατευθύνσεις σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον 64χρονο Πολωνό. Έρευνες έγιναν και στο φαράγγι της Σαμαριάς, χωρίς μέχρι αργά χθες το απόγευμα να έχουν βρεθεί ίχνη του Πολωνού.

Σύμφωνα με την κόρη του 64χρονου, που ενημέρωσε την Πρεσβεία της Πολωνίας, ο Αντρίζ Βέμπερ έχει να δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Δευτέρα 8 Απριλίου. Τότε επικοινώνησε για τελευταία φορά μαζί της. Είχε σκοπό να διανυκτερεύσει στην παραλία ή σε ορεινή τοποθεσία ανάμεσα στη Σούγια και τη Χώρα Σφακίων.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η κόρη του αγνοούμενου, «ενδεχομένως και να ταξίδευε με πλοίο της άγονης γραμμής για το νησί της Γαύδου στις 9 ή 10 Απριλίου και στις 13 του μήνα θα επιβιβαζόταν σε πτήση από το αεροδρόμιο “Ι. Δασκαλογιάννης” των Χανίων για την Κρακοβία της Πολωνίας».

Ο 64χρονος Πολωνός έχει ύψος 1,94 μ., είναι αδύνατος, με γκρίζα μαλλιά και γκριζοπράσινα μάτια. Φορούσε αθλητικά ρούχα και κρατούσε σακίδιο με σκηνή και υπνόσακο. Το κινητό του τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο και η αγωνία των οικείων του για να βρεθεί σύντομα σώος και αβλαβής κορυφώνεται όσο οι ώρες περνούν. Μέσω Facebook η κόρη του απευθύνεται στους Κρητικούς και σε όποιον γνωρίζει κάτι και ζητά να επικοινωνήσει μαζί της στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις εξαφανίσεων περιπατητών στα Λευκά Όρη που καταγράφονται κάθε χρόνο και αντίστοιχες οι επιχειρήσεις που στήνονται από σωστικά συνεργεία και εθελοντές. Πρόκειται για περιοχές δύσβατες, με δεκάδες κινδύνους λόγω του ανάγλυφου του εδάφους. Επανειλημμένα οι Αρχές προειδοποιούν τους ενδιαφερόμενους περιπατητές και ορειβάτες ότι η διάβαση του μονοπατιού απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, ειδικό εξοπλισμό και γνώση των δυσκολιών. Σε αντίθετη περίπτωση και συνδυαστικά με την υπερεκτίμηση των δυνάμεων των περιπατητών, μια εκδρομή για γνωριμία με τις ομορφιές των Λευκών Ορέων μπορεί να έχει απρόσμενα δυσάρεστη τροπή.

Αγωνία για την τύχη του 83χρονου

Ένα ακόμη 24ωρο αγωνίας για την οικογένεια του αγνοούμενου 83χρονου Γιώργου Τριανταφύλλου, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εδώ και μία εβδομάδα και συγκεκριμένα από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, οπότε και είχε πάει στο “στέκι” του, στο καφενείο της Παντάνασσας Ηρακλείου. Οι έρευνες τόσο της Αστυνομίας όσο και της οικογένειάς του, που δεν έχει σταματήσει να ρωτάει και να ψάχνει για τον δικό της άνθρωπο, που πάσχει από μερική άνοια, συνεχίζονται.

Όταν εξαφανίστηκε ο 83χρονος Γιώργος Τριανταφύλλου φορούσε πράσινο κοτλέ παντελόνι, μπεζ καρό πουκάμισο, μπεζ σουέτ παλτό και καφέ παπούτσια. Τα μάτια του είναι καστανά, το ύψος του 1,76 μ. και είναι εύσωμος.

Ο πρόεδρος Χρήστος Λουγιάκης και τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων Υπαλλήλων της πάλαι ποτέ Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος απευθύνουν θερμή παράκληση σε όποιον είναι σε θέση να δώσει οποιανδήποτε πληροφορία σχετικά με τον εξασφαλισθέντα συνάδελφό τους, συνταξιούχο ΑΤΕ, Γιώργο Τριανταφύλλου, να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο κ. Λουγιάκη στο τηλέφωνο 6973/356.953.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News