«Χαλάει» ο καιρός στην Κρήτη: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Κρήτη
«Χαλάει» ο καιρός στην Κρήτη: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από αύριο η επιδείνωση του καιρού - Που θα υπάρξουν τα εντονότερα φαινόμενα;

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Κρήτη από αύριο, Δευτέρα, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει άρδην.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, κ. Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο, διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Απριλίου.

Η περιοχή, βέβαια, στην οποία θα «χτυπήσει» εντονότερα το κύμα κακοκαιρίας είναι η Δυτική Κρήτη. Συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα ύψη ολικού υετού αναμένονται στα δυτικά τμήματα του νησιού, στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, οι άνεμοι τη Δευτέρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και την Τρίτη από βόρειες, ενώ δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 Μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της επικείμενης κακοκαιρίας στο βίντεο:

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά τμήματα, κυρίως από τη Βόρεια Πελοπόννησο και βορειότερα, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα στην Κρήτη. Τα φαινόμενα αναμένεται σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής κυρίως χώρας να είναι έντονα και να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 7 έως 17 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 7 έως 20, στα δυτικά και νότια από 10 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα νοτιότερα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Κακοκαιρία και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Απριλίου θα είναι οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δε θα εντοπίζονται μόνο σε ηπειρωτικά τμήματα, αλλά αναμένεται να επηρεάσουν και αρκετές νησιωτικές περιοχές. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

https://www.youtube.com/watch?v=jAAlPb9Azr0?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News