Κρήτη

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ο εθνικός μας πλούτος είναι η ομογένεια»

Σε ΒΟΑΚ και ομογένεια αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε

Συνέντευξη παραχώρησε στον ιστότοπο Εθνικός Κήρυξ ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης

Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικών αποτελεί για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, σημείο πολιτικής συνέπειας, όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης στη συνέντευξή του. «Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει πιστή στις δημοκρατικές παραδόσεις της χώρας, άμεσα εφικτή και υλοποιήσιμη».

«Πιστεύουμε στην ελληνική Ομογένεια. Είναι ο πολύτιμος εθνικός μας πλούτος, που χαρακτηρίζεται από αγάπη για την Πατρίδα, μαχητικότητα, επιτυχίες, δημιουργικότητα, ικανότητες και αστείρευτες δυνατότητες. Η αξιοποίηση της δύναμης της, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα ανταγωνιστική, δίκαιη κι αξιοκρατική που παρέχει ίσες ευκαιρίες και κοινωνική ευημερία για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες», τονίζει ο βουλευτης της ΝΔ, στη συνέντευξή του.

Ο κ. Αυγενάκης μίλησε ακόμη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης και τις επικείμενες Ευρωεκλογές. Ο BOAK τόνισε πως είναι απολύτως καθοριστικό έργο για την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης, αλλά και γιατί τα τροχαία στους δρόμους του νησιού, αποτελούν μάστιγα.

Ο κ. Αυγενάκης επίσης αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη να αποκτήσει η Κρήτη ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

«Εθνικός Κήρυκας»: Κύριε Αυγενάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι είναι προσωπική του δέσμευση να αποκτήσει η Κρήτη ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Στο πρόγραμμα Υποδομών της ΝΔ, προβλέπεται άλλος σχεδιασμός από αυτόν της κυβέρνησης, η οποία θέλει να «σπάσει» δηλαδή το έργο σε 3 διαγωνισμούς (παραχώρηση Χανιά – Χερσόνησος, ΣΔΙΤ Χερσόνησος – Νεάπολη και δημόσιο αμιγώς έργο το Νεάπολη – Αγιος Νικόλαος). Η ΝΔ λέει ότι θα πάει σε ενιαία δημοπράτηση και έναν διαγωνισμό παραχώρησης για τον ΒΟΑΚ από Χανιά μέχρι Αγιο Νικόλαο. Μπορεί να προχωρήσει ένας ενιαίος διαγωνισμός και έργο; Ο Υπουργός Υποδομών έχει πει όχι, με βάση τους κυκλοφοριακούς φόρτους των οχημάτων.

Λευτέρης Αυγενάκης: Ο ΒΟΑΚ είναι ένα έργο για το οποίο έχει δεσμευτεί προσωπικά ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης στους Κρητικούς. Όχι μόνο γιατί είναι απολύτως καθοριστικό έργο για την αναπτυξιακή πορεία του νησιού μας. Αλλά και γιατί αυτό που συμβαίνει κάθε χρόνο στους δρόμους της Κρήτης, τα τροχαία, είναι μια ανείπωτη τραγωδία.

Ο Βόρειος Οδικός Aξονας Κρήτης είναι μια πονεμένη ιστορία. Για να το πω με δυο λόγια, 4 χρόνια χωρίς καμία εξέλιξη, με εμπαιγμό και κοροϊδία! Αυτή είναι η κληρονομιά του κ. Σπίρτζη! Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα χαμένα χρόνια.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι ο ΒΟΑΚ θα γίνει και δεσμευόμαστε για ενιαία δημοπράτηση. Ο κατακερματισμός του έργου σε τμήματα δεν αποτελεί διασφάλιση βέλτιστης οικονομικής και κατασκευαστικής λύσης. Αντίθετα, αυξάνει ραγδαία το κόστος και δημιουργεί αμφιβολίες για την ποιότητα της τελικής κατασκευής και το χρόνο παράδοσης.

 

«Ε.Κ.»: Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης που στηρίζει η ΝΔ, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης είναι ένα νέο πρόσωπο, που σηματοδοτεί την ανανέωση αλλά ρίχνεται στη μάχη κόντρα σε ένα ισχυρό υποψήφιο τον Σταύρο Αρναουτάκη. Ποια είναι η άποψή σας;

Λ. Αυγενάκης: O Αλέξανδρος είναι ένας νέος άνθρωπος, επιστήμονας, αυτοδιοικητικός, που υπηρετεί ήδη από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου τον τόπο μας. Ο Αλέξανδρος ανήκει στη νέα γενιά των αυτοδιοικητικών στελεχών μας που διαθέτουν την όρεξη και τις ικανότητες να προσφέρουν. Σήμερα καλείται να δώσει τη μάχη για την Κρήτη μας.

 

Έχω μεγάλη πίστη στον Αλέξανδρο κι αυτό διότι είναι πλαισιωμένος από μια δυνατή ομάδα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, ένα συνδυασμό στελεχών της αυτοδιοίκησης και νέων ανθρώπων με διάθεση και όραμα. Εναν συνδυασμό με ένα κοινό όραμα: να πάμε την Κρήτη μπροστά! Και θα τα καταφέρουμε!

 

«Ε.Κ.»: Σε λίγο καιρό θα έχουμε την πρώτη κάλπη μετά από τέσσερα χρόνια. Τι μήνυμα θα στείλει και τι προσδοκεί η ΝΔ;

Λ. Αυγενάκης: Οι Ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι η πρώτη ευκαιρία να μιλήσουν οι Ελληνες, ύστερα από 4 χρόνια. Ετσι ή αλλιώς, η Κυριακή της 26ης Μαΐου θα είναι ένα μεγάλο δημοψήφισμα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ψήφους. Θέλουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Την ασφάλεια και την ευημερία ή τις μολότοφ; Θέλουμε πατριωτική ευθύνη ή ανεύθυνους πειραματισμούς; Θέλουμε σχέδιο, προετοιμασία και επαγγελματισμό ή ερασιτέχνες καιροσκόπους που μπλέκουν την εξωτερική πολιτική με πονηρούς λεονταρισμούς; Η απάντηση των πολιτών θα σημάνει την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι καθαρό και με ισχυρότατο μήνυμα.

 

«Ε.Κ.»: Ένα από τα κεντρικά θέματα του τελευταίου συνεδρίου της ΝΔ ήταν η ψήφος των αποδήμων. Τι προτείνει η ΝΔ ώστε αυτό να γίνει πράξη; Ποιοι θα είναι σε θέση να ψηφίσουν;

Λ. Αυγενάκης: Για εμάς η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί βασικό σημείο πολιτικής συνέπειας. Ηδη από τον Απρίλιο του 2016 έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου η οποία επιλύει αυτή την χρόνια εκκρεμότητα με τρόπο απλό, αδιάβλητο, δίκαιο, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει πιστή στις δημοκρατικές παραδόσεις της χώρας, άμεσα εφικτή και υλοποιήσιμη.

Πιστεύουμε στην ελληνική Ομογένεια. Είναι ο πολύτιμος εθνικός μας πλούτος, που χαρακτηρίζεται από αγάπη για την Πατρίδα, μαχητικότητα, επιτυχίες, δημιουργικότητα, ικανότητες και αστείρευτες δυνατότητες. Η αξιοποίηση της δύναμής της, μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα ανταγωνιστική, δίκαιη κι αξιοκρατική που παρέχει ίσες ευκαιρίες και κοινωνική ευημερία για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια