default-image

Ισόβια στους «7» για το... βαπόρι με τους 12,7 τόνους χασίς και τα 250.000 χάπια των «τζιχαντιστών»

Κρήτη
Ισόβια στους «7» για το... βαπόρι με τους 12,7 τόνους χασίς και τα 250.000 χάπια των «τζιχαντιστών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμπάνα» για τους «7» κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο για την εμπλοκή τους στην υπόθεση του ρυμουλκού σκάφους «Andreas»

Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» της Δικαιοσύνης στους επτά άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση του ρυμουλκού σκάφους «Andreas», το οποίο εντοπίστηκε να πλέει πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, στ’ ανοικτά των κρητικών ακτών και το οποίο φέρεται να μετέφερε περισσότερους από 12,5 τόνους «σοκολάτας» (κατεργασμένη κάνναβη), αλλά και περισσότερα από 250.000 ναρκωτικά χάπια «Captagon».

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιώς έκρινε σήμερα ένοχους άπαντες τους κατηγορούμενους που κάθονταν στο εδώλιο: Το δικαστήριο επέβαλε ποινές ισόβιας κάθειρξης τόσο στους έξι Σύριους, μέλη του πληρώματος του “Andreas”, όσο και στον Κύπριο φερόμενο τέως πλοιοκτήτη του σκάφους.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι η Έδρα δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους. Επισημαίνεται, ακόμη, ότι καταδικαστική ήταν και η πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας.

Το «Andreas» είχε εντοπιστεί να πλέει τον Δεκέμβριο του 2017 περίπου 50 ναυτικά μίλια νότια των ακτών της Κρήτης. Οι Αρχές είχαν καταφέρει να βρουν τότε μέσα στο ρυμουλκό 6.177 κιλά “σοκολάτας”, ενώ είχαν συλληφθεί άπαντες οι ναυτικοί από το εξαμελές πλήρωμά του.

Για περίπου ένα χρόνο, το «Andreas» βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, στα νότια του νομού Ρεθύμνου. Πριν από λίγους μήνες το ρυμουλκό δημοπρατήθηκε και επρόκειτο να μεταφερθεί στο εξωτερικό.

Λίγο πριν συμβεί αυτό, ωστόσο, έφτασε στις τοπικές διωκτικές Αρχές η πληροφορία ότι το πλοιάριο μετέφερε τον Δεκέμβριο του 2017 διπλάσια ποσότητα ναρκωτικών από αυτήν που εντοπίστηκε από το Λιμενικό!

Τον περασμένο Ιανουάριο, στελέχη του Λιμενικού έψαξαν εκ νέου στα αμπάρια του πλοίου, καταφέρνοντας να βρουν ακόμη 6,5 τόνους “σοκολάτας”. Εκτός όμως από την ποσότητα «μαμούθ» κατεργασμένης κάνναβης, οι Αρχές κατόρθωσαν να εντοπίσουν και περισσότερα από 250.000 χάπια “Captagon”.

Σημειώνεται ότι η δίκη που ολοκληρώθηκε σήμερα, αφορούσε μόνο στην πρώτη ποσότητα των ναρκωτικών, η οποία εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 (6.177 κιλά “σοκολάτας”).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News