default-image

Στο σκαμνί το πλήρωμα του «Andreas» για τους 12 τόνους χασίς

Κρήτη
Στο σκαμνί το πλήρωμα του «Andreas» για τους 12 τόνους χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Δεκέμβριο του 2017, οι διωκτικές Αρχές είχαν εντοπίσει μέσα στο ρυμουλκό 6.177 κιλά “σοκολάτας”

Στην τελική ευθεία εισέρχεται σήμερα Παρασκευή η εκδίκαση της υπόθεσης του ρυμουλκού “Andreas”, το οποίο φέρεται να μετέφερε περισσότερους από 12,5 τόνους κατεργασμένης κάνναβης (“σοκολάτα”), αλλά και περισσότερα από 250.000 ναρκωτικά χάπια “Captagon”.

Το “Andreas” είχε εντοπιστεί να πλέει τον Δεκέμβριο του 2017 περίπου 50 ναυτικά μίλια νότια των ακτών της Κρήτης.

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά. Στα μέσα Μαρτίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών των συνολικά 7 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόκειται για έξι Σύριους ναυτικούς-μέλη του πληρώματος του “Andreas”, οι οποίοι παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι από τον Δεκέμβριο του 2017.

Κατηγορούμενος είναι και ο φερόμενος τέως ιδιοκτήτης του ρυμουλκού, κυπριακής εθνικότητας.

Μετά το πέρας των απολογιών των 7 κατηγορουμένων, η Έδρα διέκοψε τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί σήμερα με την εισαγγελική πρόταση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Δεκέμβριο του 2017, οι διωκτικές Αρχές είχαν εντοπίσει μέσα στο ρυμουλκό 6.177 κιλά “σοκολάτας”, ενώ είχαν συλληφθεί άπαντες οι ναυτικοί από το εξαμελές πλήρωμά του. Η εν λόγω ποσότητα αποτελούσε, μάλιστα, τη μεγαλύτερη ποσότητα “σοκολάτας” που έχει ποτέ βρεθεί και κατασχεθεί από τις ελληνικές Αρχές.

Για περίπου ένα χρόνο, το “Andreas” βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης. Πριν από λίγους μήνες το ρυμουλκό δημοπρατήθηκε και επρόκειτο να μεταφερθεί στο εξωτερικό. Λίγο πριν συμβεί αυτό, ωστόσο, έφτασε στις τοπικές διωκτικές Αρχές η πληροφορία ότι το πλοιάριο μετέφερε τον Δεκέμβριο του 2017 διπλάσια ποσότητα ναρκωτικών από αυτήν που εντοπίστηκε από το Λιμενικό.

Τον περασμένο Ιανουάριο, στελέχη του Λιμενικού έψαξαν εκ νέου στα αμπάρια του πλοίου, καταφέρνοντας να βρουν ακόμη 6,5 τόνους “σοκολάτας”, αλλά και περισσότερα από 250.000 χάπια “Captagon”. Πρόκειται για τα λεγόμενο “ναρκωτικό των τζιχαντιστών”. Τελικά, η συνολική ποσότητα της κατεργασμένης κάνναβης που φέρεται να μετέφερε το “Andreas” ανέρχεται στους 12,7 τόνους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά αφορά μόνο στην πρώτη ποσότητα των ναρκωτικών, η οποία εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 (6.177 κιλά “σοκολάτας”).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News