Φίδια, χοχλιοί και ηρωίνη στο σπίτι «Ρώσου» στο Ηράκλειο

Κρήτη
Φίδια, χοχλιοί και ηρωίνη στο σπίτι «Ρώσου» στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα ίχνη 49χρονου “βαρόνου” ναρκωτικών και του 51χρονου συνεργάτη του

Σε ντόπιο “βαρόνο” ναρκωτικών φέρεται να είχε εξελιχθεί ο... θηριώδης 49χρονος άνδρας που συνελήφθη προχθές μετά από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου στην ενδοχώρα του νομού, αλλά και σε κεντρική συνοικία της πόλης.

Πρόκειται για άνδρα αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος είχε διαφορετικό... προφίλ από αυτού του εμπόρου ναρκωτικών ουσιών. Όπως αποκάλυψε χθες η “ΚΡΗΤΗ TV”, ο 49χρονος, ο οποίος διέμενε μόνιμα σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου, δραστηριοποιείτο επαγγελματικά, εκτελώντας αγροτικές εργασίες σε καλλιέργειες. Εξάλλου, ο 49χρονος μετέβαινε στην πόλη του Ηρακλείου και πωλούσε χοχλιούς σε θαμώνες καφενείων.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα που έλαβε χώρα από την Αστυνομία το προηγούμενο διάστημα, ο 49χρονος άνδρας φέρεται να είχε “στενές” επαφές με έναν 51χρονο άνδρα. Πρόκειται για άτομο που χαρακτηρίζεται από τις Αρχές ως «επικίνδυνος», καθώς φέρεται να είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ένοπλων ληστειών τόσο στην Κρήτη, όσο και στην πρωτεύουσα.

Ο 51χρονος άνδρας, ο οποίος έχει το παρατσούκλι “Ρώσος” λόγω της καταγωγής του από χώρα του πρώην σοβιετικού μπλοκ, φέρεται να συνεργαζόταν με τον 49χρονο από την Αλβανία και να πουλούσε ηρωίνη στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, όπου διαμένει.

Η επιχείρηση

Προχθές Τετάρτη το πρωί, αστυνομικοί μετέβησαν στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, όπου κατοικεί ο 49χρονος, και προχώρησαν σε εξονυχιστικές έρευνες. Οι εν λόγω έρευνες απέδωσαν τελικά “καρπούς”. Ο Αλβανός φέρεται να χρησιμοποιούσε έναν... μισογκρεμισμένο μαντρότοιχο: Μέσα σε κρύπτες που είχε ο εν λόγω τοίχος, ο 49χρονος φέρεται να έκρυβε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να βγάλουν μέσα από τις κρύπτες συνολική ποσότητα ηρωίνης ενός κιλού και 244 γραμμαρίων! Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω αστυνομική επιχείρηση είχε και απρόοπτα, αφού μέσα στις κρύπτες υπήρχαν και φωλιές φιδιών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι αστυνομικοί, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιο παρατράγουδο.

Οι αστυνομικές έρευνες δεν άργησαν να επεκταθούν στην πόλη του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην περιοχή όπου διαμένει ο 51χρονος, που φέρεται να συνεργαζόταν με τον 49χρονο συλληφθέντα. Όντως αστυνομικοί της Δίωξης, συνεπικουρούμενοι από συναδέλφους τους από το Τμήμα Ειδικών Αποστολών (ΤΕΑ) - οι οποίοι “επιστρατεύτηκαν” λόγω της επικινδυνότητας του 51χρονου “Ρώσου” - μετέβησαν στην Αγία Τριάδα Ηρακλείου.

Τα “κομάντο” του ΤΕΑ εισέβαλαν στο σπίτι “γκρεμίζοντας” την πόρτα της οικίας, όπου διέμενε ο 51χρονος. Η αστυνομική “έφοδος” έγινε κυριολεκτικά με το δάχτυλο στη σκανδάλη: Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τον 51χρονο, ενώ κατάφεραν να εντοπίσουν περίπου 7,5 γραμμάρια ηρωίνης και μια ζυγαριά ακριβείας. Εξάλλου, η Αστυνομία βρήκε κι ένα περίστροφο. Όλα τα εν λόγω ευρήματα κατασχέθηκαν από τις Αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, ο 51χρονος φέρεται να μην ξεπόρτιζε από το σπίτι του, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο “Ρώσος” πουλούσε δόσεις ηρωίνης χωρίς να βγαίνει από το σπίτι του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 51χρονος πουλούσε τον “λευκό θάνατο” σε χρήστες, χέρι με χέρι, από το παράθυρο της οικίας του!

Ο 49χρονος άνδρας αποδείχτηκε, πάντως, “σφίγγα” κατά την προανάκρισή του από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς δε... “λάλησε”. Χθες, πάντως, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Υπηρεσίας, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News