«Eισβολή» αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη

Κρήτη
«Eισβολή» αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός στην Κρήτη την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο

Μεταφορά σκόνης αναμένεται στην Κρήτη από σήμερα, Παρασκευή, με τον καιρό, σε γενικές γραμμές, να μη σημειώνει αισθητή μεταβολή, μέχρι και την Κυριακή.

Αντιθέτως, στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος, με ισχυρές βροχοπτώσεις, έως και την Τρίτη.

Ο καιρός στην Κρήτη μέχρι την Κυριακή

Ειδικότερα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Σταύρο Ντάφη, ο καιρός στην Κρήτη μέχρι και την Κυριακή, αναμένεται να είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις.

Στα ορεινά του νησιού ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς και μικρής διάρκειας βροχές κατά τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής.

Οι άνεμοι

Όπως ανέφερε στο neakriiti.gr ο κ. Ντάφης, από σήμερα έως και το πρωί του Σαββάτου, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί.

Πιο αναλυτικά, σήμερα, στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Κρήτης οι άνεμοι θα πνέουν από 5 έως 7 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νησιού, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς έως μέτριοι και θα πνέουν 4 έως 5 μποφόρ.

Το υπόλοιπο του Σαββάτου, αλλά και την Κυριακή οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς.

Η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να μεταβληθεί σημαντικά και θα κυμανθεί στα παραθαλάσσια από 12 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τμήματα από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μεταφορά σκόνης

Σύμφωνα με τον κ. Ντάφη, αναμένεται μεταφορά σκόνης στην Κρήτη, από σήμερα, Παρασκευή και η οποία θα διαρκέσει έως και αύριο, Σάββατο.

Ενώ, οι πλέον αυξημένες  συγκεντρώσεις σκόνης αναμένεται να σημειωθούν στη Δυτική Κρήτη.

Δείτε την (προβλεπόμενη) συγκέντρωση της σκόνης στην ατμόσφαιρα, για το απόγευμα της Παρασκευής:

Άστατος ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός, στην υπόλοιπη Ελλάδα, έως και της Τρίτη, εξαιτίας των διαδοχικών ατμοσφαιρικών διαταραχών. Βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, ενώ, τόσο στα ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικές περιοχές της χώρας αναμένονται μέχρι και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμων. Ενώ, οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, θα προκαλέσουν λασποβροχές.

Σημειώνεται πως, όπως φαίνεται και στον ακόλουθο χάρτη, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, μέχρι και το Σάββατο, αναμένονται στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Για καθημερινή πρόγνωη του καιρού, μπείτε ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News