Οι μαθητές που διέπρεψαν στη Ρομποτική, στην Περιφέρεια Κρήτης

Κρήτη
Οι μαθητές που διέπρεψαν στη Ρομποτική, στην Περιφέρεια Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μας κάνετε περήφανους και μας γεμίζετε αισιοδοξία» είπε ο Σταύρος Αρναουτάκης

Τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συνεχάρη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη διάρκεια επίσκεψης που έκαναν στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κ. Αρναουτάκης προσκάλεσε τους μαθητές προκειμένου να τους μιλήσει προσωπικά:

«Πραγματικά αξίζετε συγχαρητήρια για αυτό που κάνετε και μας κάνετε περήφανους. Όταν τα παιδιά τα δικά μας κάνουν μια τέτοια προσπάθεια, μας γεμίζουν αισιοδοξία. Συγχαρητήρια στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και σ’ εσάς τα παιδιά και ευχόμαστε πάντα να καταγράφετε πρόοδο και επιτυχίες», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης απευθυνόμενος στους βραβευθέντες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης τόνισε πως οι μαθητές κέρδισαν τις εντυπώσεις και τους επαίνους των διοργανωτών για την ευρηματικότητα και την άριστη παρουσίαση των κατασκευών τους, αποδεικνύοντας τη σημασία και το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας Ηρακλείου Λάμπρος Καμπουράκης απευθυνόμενος στους διακριθέντες μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σημείωσε πως υπάρχει μεγάλη εκτίμηση σε όσους εργάζονται κι έδωσε συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα που έφεραν ενώ απευθυνόμενος προς τους εκπαιδευτικούς επανέλαβε την παρότρυνση του Κωστή Παλαμά να συνεχίσουν να σμιλεύουν ψυχές.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, το ΠΕ.Κ.Ε.Σ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει ήδη υλοποιήσει δράσεις επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του νησιού μας στη χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και διοργάνωσε με επιτυχία τον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διεξήχθη στο Ρέθυμνο με τη συμμετοχή πολλών σχολείων και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

Στην διάρκεια της σύντομης τελετής ο Περιφερειάρχης, επέδωσε επαίνους στους διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν βιβλία παιδαγωγικού και ιστορικού περιεχομένου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στα παιδιά του Δημοτικού σχολείου δόθηκε η έκδοση της Περιφέρειας «Ενωμένοι Μπορούμε-Διαλεκτούλα μια άξια κατσικούλα», στους μαθητές Λυκείου το βιβλίο «Κρητικές Επαναστάσεις-Στο Ακρωτήρι του Βενιζέλου» και στους Εκπαιδευτικούς δόθηκε το βιβλίο «Κρητών Παιδεία».

Οι διακριθέντες

Την 1η θέση OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά» κατέλαβε στον διαγωνισμό η ομάδα του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με προπονητή τον εκπαιδευτικό πληροφορικής κ. Αναστάσιο Ρίγγα και συμμετέχοντες μαθητές τους Μαρία Παπαδάκη, Εύα Σαπουντζάκη, Δημήτρη Κεχαγιά, Εμμανουέλα Παπαδάκη Γιάννη Μαραγκάκη και Νίκο Ξυλούρη.

Την 3η θέση OPEN Λυκείου «SMART CITIES» κατέλαβε το 5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου με την ομάδα «Creative Destruction». Προπονητής της ομάδας ο κ. Σταμάτης Παπαδάκης, Διευθυντής του 5ου ΓΕΛ, με τους μαθητές Πέτρο Φανιουδάκη, Νικολέτα Σταματουλάκη και την Μαρία Φανιουδάκη.

Την 6η θέση OPEN Δημοτικού κατέλαβε το Δημοτικό Σχολείο Αξού με την ομάδα «Τα γρανάζια του Ψηλορείτη» και προπονητή τον εκπαιδευτικό κ. Ηρακλή Κατσάρη και τους μαθητές Μάνια Χρυσοβαλάντου, Σφακιανάκη Μαρία, Πατελάρου Εμμανουέλα, Δαφέρμου Όλγα, Κουτάντου Ροζαλία, Αλεξανδράκη Μαρία.

Το Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών κατέλαβε την 7η θέση με την ομάδα «Super Robot Girls» στην κατηγορία STORIES OF TOMORROW με προπονητή τον κ. Αλέξανδρο Ρονιώτη και τους μαθητές Αθανασάκη Όλγα, Ουστομανωλάκη Θάλεια, Κωστάρα Κατερίνα και Κωστάρα Ζηνοβία.

11η Θέση στην κατηγορία OPEN ΛΥΚΕΙΟΥ το Πειραματικό Λυκείου Ηρακλείου με την ομάδα «Traffolution», του κυρίου Γιώργο Χατζησάββα και τους μαθητές Καλλίγερο Νικόλαο, Ξηραδάκη Ιωάννη, Πρασανάκη Μενέλαο, Εστανισλάο Αλέξη, Παπαδάκη Γεώργιο και Σπυριδάκη Σταύρο.

12η Θέση στην Παράλληλη ανοικτή κατηγορία Δημοτικού «Εποικισμός του Άρη» για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων με την ομάδα «Space X» της Διευθύντριας του σχολείου κυρίας Παντελάκη Νεκταρίας, και μέλη της ομάδας τους μαθητές Δούκα Γεώργιο, Κονταδά Αλέξανδρο, Καβαλιεράκη Θαλή, Θεοδωσάκη Ευαγγελία, Τσιμπισκάκη Στυλιανό και Τσουλουχάτζε Γκβάντσα.

Το 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου με την ομάδα «47 team WRO» του κ. Αλέξανδου Ρονιώτη κατέλαβε τη 14η θέση στην κατηγορία OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές Τσιγγενόπουλος Σπυρίδων, Σταμούλος Δημήτριος, Πελεκανάκης Γεώργιος, Λυδάκης Κωνσταντίνος, Βελλίνης Πέτρος, Φεϊζουλλάου Ματτέο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News