Κρήτη

Δίκη Γιακουμάκη: Τα λόγια του Εισαγγελέα προκάλεσαν ένταση

Συνεχίζεται η δίκη για το bullying στο Βαγγέλη Γιακουμάκη - Στο εδώλιο 9 νεαροί Κρητικοί

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για το bullying στον Κρητικό φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Μάλιστα, σήμερα δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, τόσο με αφορμή το σχόλιο ενός εκ των Εισαγγελέων της Έδρας, όσο και μεταξύ του πατέρα του Βαγγέλη, κ. Ανδρέα Γιακουμάκη και Κρητικού Μάρτυρα.

Πρόκειται για ένα εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας, πρώην συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Νίκο Δαβρής - ο οποίος ταξίδεψε από τη Βραζιλία, όπου ζει και εργάζεται, προκειμένου να καταθέσει στη δίκη - και ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που ενημέρωσε τους αρμόδιους της Σχολής για το τι περνούσε ο Βαγγέλης, ειδικότερα, τους είχε αναφέρει πως «Οι Κρητικοί ή θα τον χτυπήσουν σοβαρά τον Βαγγέλη ή θα τον σκοτώσουν».

Ο Νίκος Δαβρής ρωτήθηκε γιατί πήρε την πρωτοβουλία να διαμαρτυρηθεί για όλα αυτά, την ώρα που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν το είχε πει σε κανέναν. Απάντησε ότι αν ο ίδιος ο νεαρός μιλούσε, θα αποκοβόταν από τους Κρητικούς.

Μάλιστα, ένας εκ των Εισαγγελέων προέβη σε ένα σχόλιο, αναφέροντας ότι «εάν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ίσως και να ζούσε σήμερα». Μετά από αίτημα εξαίρεσης που κατατέθηκε από την υπεράσπιση, ο εισαγγελέας ανακάλεσε το σχόλιο.

Η αντίδραση του Ανδρέα Γιακουμάκη

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ένας δεύτερος μάρτυρας, ο οποίος έχει και συγγενική σχέση με έναν εκ των 9 κατηγορούμενων. Κατέθεσε ότι ο Βαγγέλης δεν είχε πειράξει κανέναν, όμως έπεφτε σε αντιφάσεις σε σχέση με όσα είχε πει στην προανάκριση.

Εκείνη τη στιγμή, ο πατέρας του Βαγγέλη, Αντρέας Γιακουμάκης, αντέδρασε λέγοντας ότι «το κατανοώ το παιδί, δεν μπορεί να πει πολλά γιατί θα επιστρέψει στην Κρήτη».

«Σε σχέση με τα δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα σε ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, μάλλον εμείς βρισκόμαστε σε άλλη δίκη, καθώς αυτά που μεταδίδονται είναι παρασάγγας διαφορετικά από αυτά που διαδραματίζονται στο ακροατήριο. Επιφυλασσόμεθα προσεχώς για λεπτομέρειες», επεσήμαναν σε κοινή τους δήλωση άπαντες οι συνήγοροι υπεράσπισης των 9 κατηγορούμενων Κρητικών.

Δείτε βίντεο:

(Με πληροφορίες από neaselida.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια