Αφέθηκε ελεύθερος μετά τον εισαγγελέα ο 24χρονος πιστολέρο των Λιμνών

Κρήτη
Αφέθηκε ελεύθερος μετά τον εισαγγελέα ο 24χρονος πιστολέρο των Λιμνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητείται ο 28χρονος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου

Στον εισαγγελέα Νεάπολης οδηγήθηκε σήμερα ο ένας εκ των δύο αντρών που φέρονται να είναι οι πρωταγωνιστές, του ένοπλου περιστατικού που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή του Μεραμπέλου στο Λασίθι, όπου δύο νεαροί κατάφεραν να διαφύγουν από αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ανοίγοντας πύρ.

Όπως έγινε γνωστό, ο 24χρονος αποχώρησε από το δικαστικό μέγαρο Νεάπολης, ελεύθερος με διώξεις πλημμεληματικού  χαρακτήρα και την δίκη να διεξάγεται πλέον τις επόμενες ημέρες.

Κατηγορείται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης,  απλής σωματικής βλάβης αναφορικά με την συμπλοκή που προηγήθηκε πριν τους πυροβολισμούς αλλά και για αντίσταση κατά της αρχής

Την ίδια ώρα οι αρχές αναζητούν το δεύτερο άτομο, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και πρόκειται για τον 28χρονο ιδιοκτήτη του αυτοκίνητου

Ποιος είναι ο 24χρονος

Πρόκειται για ένα νεαρό Κρητικό, κάτοικο χωριού της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, ηλικίας 24 ετών, γνώριμο στις Αρχές. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το Τμήμα Ειδικών Αποστολών Κρήτης και την Ασφάλεια Ηρακλείου είχαν σφίξει ήδη από προχθές τον κλοιό γύρω από τους τόπους κατοικίας των δύο νεαρών, με αποτέλεσμα τελικά χθες να προβούν στη σύλληψη του ενός εξ αυτών.

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος άνδρας φέρεται να ήταν ο συνοδηγός του αγροτικού 4x4, το οποίο καταδίωξαν το πρωί της Δευτέρας στην εθνική οδό αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων. Ο νεαρός συνελήφθη χθες από πάνοπλους αστυνομικούς που τον αναζητούσαν. Μέχρι χθες το βράδυ, πάντως, συνεχιζόταν το ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ιδιοκτήτη του μαύρου 4x4 οχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία του έχουν ήδη ταυτοποιηθεί από τις Αρχές: Πρόκειται για έναν 28χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί.

Πώς έγινε το περιστατικό

Όλα ξεκίνησαν προχθές Δευτέρα το πρωί, όταν οι δύο νεαροί ενεπλάκησαν σε θερμό επεισόδιο στην περιοχή της Κριτσάς, στο Λασίθι. Ειδικότερα, ο 24χρονος και ο 28χρονος φέρονται να επιτέθηκαν σε έναν 38χρονο ντόπιο, καθώς και συγγενικό του πρόσωπο.

Δεν άργησε να ενημερωθεί η Αστυνομία, με αποτέλεσμα να δοθεί “σήμα” για τον εντοπισμό των δύο νεαρών. Όντως, το μαύρο αγροτικό στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε να κινείται επί της εθνικής οδού με κατεύθυνση προς το Ηράκλειο, από δικυκλιστές της ΟΕΠΤΑ, που ξεχύθηκαν στο κατόπι τους.

Οι αστυνομικοί προσέγγισαν το 4x4, ωστόσο, αντί οι επιβαίνοντες σ’ αυτό να σταματήσουν και να θέσουν εαυτούς στη διάθεση των Αρχών, επιτάχυναν με σκοπό να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν: Υπό την απειλή της σύλληψής τους, οι νεαροί αποφάσισαν να... “θυσιάσουν” το αυτοκίνητο, καθώς - όπως φαίνεται - η μόνη τους επιλογή για να γλιτώσουν ήταν να διαφύγουν πεζή.

Το 4x4 έκανε ελιγμό και εισήλθε σε παράδρομο της εθνικής οδού, με κατεύθυνση το χωριό Λίμνες, κοντά στη Νεάπολη Λασιθίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κτηνοτρόφοι αποβιβάστηκαν από το αυτοκίνητο και το εγκατέλειψαν, τρέχοντας μέσα στα χωράφια.

Ωστόσο, ένας από τους δικυκλιστές της ΟΕΠΤΑ δεν τους έχασε από τα μάτια του και συνέχισε να τους καταδιώκει: Μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθούν με χειροπέδες, οι νεαροί άνοιξαν πυρ, χωρίς να προκληθεί - σύμφωνα με πληροφορίες - κάποιος τραυματισμός ή υλική ζημιά. Ως αποτέλεσμα, οι νεαροί κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψή τους.

«Απρόκλητη και εγκληματική πράξη σε βάρος συναδέλφων»

Στο μεταξύ, για το ένοπλο συμβάν που αναστάτωσε προχθές το Λασίθι εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Λασιθίου. Οι αστυνομικοί καταδικάζουν το περιστατικό, αναφέροντας - μεταξύ άλλων - ότι αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι «το επάγγελμα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο». Εξάλλου, το περιστατικό καταδίκασε, μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV”, και ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης, Στέλιος Καρακούδης.

«H Ένωσή μας καταδικάζει την απρόκλητη και εγκληματική ένοπλη πράξη σε βάρος των συναδέλφων μας στο δημοτικό διαμέρισμα Λιμνών Αγίου Νικόλαου. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το επάγγελμα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο και τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην κοινωνία του νομού Λασιθίου.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως, προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να εξαλειφθεί η ανοχή και η ατιμωρησία σε τέτοιου είδους επιθέσεις, και απαιτούμε να εφαρμοστεί η νομοθεσία που τιμωρεί τα διαπραττόμενα αδικήματα εις βάρος των αστυνομικών και να υπάρξει η δέουσα στήριξη στον θεσμό της Αστυνομίας για να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της.

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και τον τρόπο που αντέδρασαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που συνυπογράφεται από τον πρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Καρτσάκη, αλλά και από τον γενικό γραμματέα της, Μιχάλη Σπυριδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News