Γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών έταξε ο Σπίρτζης

Κρήτη
Γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών έταξε ο Σπίρτζης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη στήριξη του υπουργείου στους Κρητικούς πληγέντες της κακοκαιρίας μετέφερε μέσω του 98,4 ο υπουργός Υποδομών

Στις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή με φόντο την υπόθεση Novartis, αλλά και στα θέματα που αφορούν τις υποδομές της Κρήτης, με αφορμή και τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στο νησί, αναφέρθηκαν μέσα από το Ράδιο 98,4 και την εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Σπίρτζης γνωστοποίησε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στην Ανατολική Κρήτη, με στόχο να “τρέξουν” και σ' αυτές τις περιοχές παρεμβάσεις και αποζημιώσεις, ενώ από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι το νησί είναι τελείως εγκαταλελειμμένο στις υποδομές. Παράλληλα η βουλευτής της “γαλάζιας” παράταξης επιβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των Χανιωτών στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, ενώ, αν και εξέφρασε την εκτίμηση της στον Σταύρο Αρναουτάκη, διατύπωσε την πλήρη στήριξή της στο πρόσωπο του Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη.

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μετέφερε άλλη μια φορά μέσω του 98,4 τη στήριξη του υπουργείου στους τοπικούς φορείς για τα έργα που πρέπει να γίνουν και στην Ανατολική Κρήτη. Παράλληλα, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία έχει ξεκάθαρη εικόνα για τις καταστροφές που έχουν υποστεί υποδομές της Κρήτης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί, επισημαίνοντας ότι η αποκατάσταση των ζημιών στην Ανατολική Κρήτη θα “τρέξει” γρήγορα, από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει και η σύνταξη των τεχνικών δελτίων.

Μάλιστα, όπως τόνισε, κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησε ήδη αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία της 6ης Απριλίου και συνέταξε άμεσα τα τεχνικά δελτία, τα οποία εγκρίθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας. «Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και με τους τέσσερις δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν. Η Κρήτη έχει πληγεί πάρα πολύ και στο νησί, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, σε όλο αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο η κατάσταση των υποδομών, το έλλειμμα της μη συντήρησής τους και οι παρεμβάσεις που θα έπρεπε να γίνουν», είπε ο κ. Σπίρτζης.

Ο ίδιος ωστόσο, σε σχέση με το αν μπορούν να αποκατασταθούν οι ζημιές και να “τρέξουν” οι διαδικασίες αποκατάστασής τους χωρίς να πάρουν προεκλογικό χαρακτήρα, όπως και το αν θα μπορεί να γίνει κάποιο έργο μέχρι ανάληψης της νέας δημοτικής Αρχής, τόνισε πως «κατά την προεκλογική περίοδο δεν μπορούν να “τρέξουν” διαγωνισμοί μέσα στην προεκλογική εκστρατεία, και για αυτό έχουμε πει ότι το υπουργείο θα συνδράμει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ό,τι χρειάζεται αυτή την περίοδο», σημειώνοντας ταυτόχρονα πως δε θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία, καθώς έχει βρεθεί φόρμουλα αποκατάστασης των ζημιών.

Στη συνέχεια, ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας για την υπόθεση του σκανδάλου Novartis, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν προδικάζει για ενοχή πολιτικών προσώπων. Παρακολουθεί, όπως είπε, τις εξελίξεις, όμως σημείωσε ότι σε εκλογές δεν πρέπει να πάμε με σκανδαλολογία, αλλά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και την κενότητα προτάσεων της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δε θα πορευτεί στις εκλογές με όχημα τη συγκεκριμένη υπόθεση. Εμείς θα πάμε στις εκλογές με τα έργα που έχουμε κάνει και κάνουμε, όπως και με το ότι η οικονομία πηγαίνει πολύ καλά».

Έτοιμη να διεκδικήσει την ψήφο των Χανιωτών στις εθνικές εκλογές η Μπακογιάννη

Για εγκατάλειψη του νησιού στο μέτωπο των υποδομών έκανε λόγο, από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, μιλώντας στο Ράδιο 98,4 και στον Γιώργο Σαχίνη, τόνισε ότι η Περιφέρεια θα μπορούσε να διεκδικήσει μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις από την Ευρώπη. Η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε συμπαθή τον Σταύρο Αρναουτάκη, ωστόσο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, ο οποίος, όπως δήλωσε, μπορεί και θέλει να βάλει τον πήχη ψηλά. Ταυτόχρονα δήλωσε έτοιμη να διεκδικήσει την ψήφο των Χανιωτών στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν στηθούν κάλπες.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης, πρόσθεσε, «είναι ένας καλός άνθρωπος με προσφορά, αλλά ήρθε η ώρα για νέους ανθρώπους με όρεξη όπως ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης». Αναφερόμενη στο σκάνδαλο Novartis, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως άποψή της είναι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση χαρακτηρίζοντας τις τελευταίες εξελίξεις «φιάσκο», ενώ, υπογραμμίζοντας πως «αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα πράγματα», είπε πως, «στην προσπάθειά του ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατηθεί λόγω της απίστευτης δημοσκοπικής πτώσης του, φτάνει στο σημείο να χρησιμοποιεί τη δήθεν σκανδαλολογία και δε δίνει μια απάντηση σε όλα αυτά», σημειώνοντας πως «δεν ενδιαφέρει καν την κυβέρνηση να απαντήσει στον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει ερωτήματα, αλλά πάει σε μια ακραία διχαστική λογική». Καταλήγοντας η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πραγματικά ένας υπουργός όλων των Ελλήνων».

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην πολιτική αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη όπως επίσης και στην Περιφέρεια Κρήτης, ενώ ως υποψήφια βουλευτής στα Χανιά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές μίλησε επίσης για την καχεξία υποδομών στην Κρήτη. «Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που θα ανήκω στην κατηγορία βουλευτών της Κρήτης. Θεωρώ όμως ότι η Κρήτη είναι πάρα πολύ αδικημένη. Χρειάζεται μια πρόσθετη δυνατή φωνή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της. Αυτό που έγινε στα Χανιά και στο Λασίθι λόγω της κακοκαιρίας αποδεικνύει δύο πράγματα: πρώτον ότι η Κρήτη στις υποδομές ήταν τελείως εγκαταλελειμμένη και δεύτερον ότι η μάχη για το νησί και από την Περιφέρεια και από τους βουλευτές δε δόθηκε. Δόθηκαν λεφτά σε έργα βιτρίνας, αλλά τα ουσιαστικά έργα υποδομής, τα οποία έχει μεγάλη ανάγκη η Κρήτη, δεν έχουν γίνει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News