Η Δήμητρα Ελένη Παντεχάκη κατέπληξε στον 1ο της διεθνή αγώνα Ιππικής Δεξιοτεχνίας

Κρήτη
Η Δήμητρα Ελένη Παντεχάκη κατέπληξε στον 1ο της διεθνή αγώνα Ιππικής Δεξιοτεχνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παραολυμπιακή αθλήτρια ετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς του Τόκυο 2020

Ξεκίνησε με απόλυτη επιτυχία η αντίστροφη μέτρηση για τους Παραολυμπιακούς του Τόκυο 2020 και για την αθλήτρια της Κρήτης Δήμητρα - Ελένη Παντεχάκη!

Κατέπληξε στον πρώτο της διεθνή αγώνα η παραολυμπιακή αθλήτρια Ιππικής Δεξιοτεχνίας (dressage) της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης που αγωνίστηκε στο Deauville της Γαλλίας, στον αγώνα πρόκρισης CPEDI3, με το άλογο της miss Olympia,που ξεκίνησε στις 4 και ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου.

Αξιολογήθηκε και μπήκε σε κατηγορία διαφορετική από αυτή που αγωνιζόταν στην Ελλάδα, (GRADE II) με αποτέλεσμα να ιππεύσει νέα τεστ - σημειωτέον για πρώτη της φορά. 

Η βαθμολογία της την πρώτη ημέρα ήταν 64,46%, την δεύτερη στο ατομικό 63,9% και πήρε την 3η θέση.

Την Κυριακή στο "freestyle" πήρε 69,2% και ξανά 3η θέση. Η Δήμητρα - Ελένη αγωνίστηκε με κρητική μουσική των αδερφών Νίκου και Γιώργου Στρατάκη. Την επιμέλεια του τραγουδιού είχε προσωπικά ο Γιώργος Στρατάκης στέλνοντας το τραγούδι του «Λαΐνι» ένα κρητικό σιγανό στο Deauville της Γαλλίας.

Τα αποτελέσματα έχουν φέρει ήδη την αμαζόνα της Κρήτης στους Πανευρωπαϊκούς του Rotterdam τον Αύγουστο του 2019 και η προπονήτρια της, Μαριάννα Γραμματικάκη, οι γονείς της, Νίκος και Ρένα, αλλά και οι φίλοι και οι αρωγοί της προσπάθειάς της για τους Παραολυμπιακούς του Τόκυο 2020 νιώθουν όλοι υπερήφανοι ήδη.

Η Κρητικοπούλα από τα Πεζά Ηρακλείου με την miss Olympia, ένα άλογο… γέννημα θρέμμα της Κρήτης, μαζί με την προπονήτρια τους, κατακτούν το όνειρο και την Ευρώπη με προορισμό την Παραολυμπιάδα.

Η συμμετοχή της στον πρώτο αγώνα πρόκρισης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας - ΕΟΙ και την ευγενική χορηγία του Παραρτήματος Κρήτης ΠΑΣΓ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και φίλων αρωγών που στηρίζουν την αθλήτρια και το σωματείο.

Η προετοιμασία και αποκατάσταση (λογοθεραπεία, φυσικοθεραπεία και εργοθεραπεία) της Δήμητρας - Ελένης Παντεχάκη πραγματοποιούνται καθημερινά με εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων και θεραπειών τόσο στην Ιππική Ακαδημία Κρήτης στον Καρτερό όσο και στο Παγκρήτιο Στάδιο με την αρωγή του Δήμου Ηρακλείου.

Οι αντιδημαρχίες Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής βρίσκονται στο πλευρό της νεαρής αθλήτριας και της οικογένειας της, με εξειδικευμένους γυμναστές και θεραπευτές.

Η αθλήτρια έχει ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη για ολόκληρο το 2019, μέχρι και τους Παραολυμπιακούς στο Τόκυο το 2020, στους οποίους θα συμμετέχει και θα αγωνίζεται με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News