Σε… 34 περιστατικά παροχής βοήθειας οι πυροσβέστες, μέσα σε ένα 24ωρο

Κρήτη
Σε… 34 περιστατικά παροχής βοήθειας οι πυροσβέστες, μέσα σε ένα 24ωρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακοκαιρία έφερε πολλές επιχειρήσεις διάσωσης για την Πυροσβεστική

24ωρο με πολλά περιστατικά ήταν το χτεσινό για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Κρήτης.

Ειδικότερα, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Κρήτης κλήθηκαν σε 5 σοβαρά περιστατικά.

Σύμφωνα και με το σχετικό Δελτίο Τύπου, 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα επιχειρούσαν, από τις 12:30 το πρωί μέχρι λίγο πριν τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, σε περιστατικά παροχής βοήθειας στη Σητεία και ειδικότερα στη διάσωση 11 ατόμων, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που «χτύπησαν» την περιοχή.

Περίπου την ίδια ώρα, 22 υπάλληλοι του Σώματος με 9 οχήματα απεγκλώβισαν, συνολικά, 11 άτομα, στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού - Πιλαλήματα Σητείας.

Πέρα από τις παροχές βοηθείας, οι πυροσβέστες κλήθηκαν και σε τρεις πυρκαγιές.

Πιο αναλυτικά, το πρωί του Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, στον κόμβο Καλλιθέας, στο Ηράκλειο. Στο σημείο βρέθηκε 1 αυτοκίνητο με 3 άνδρες της πυροσβεστικής.

Την ίδια, περίπου, ώρα, πυρκαγιά σε καμινάδα σπιτιού ξέσπασε και στο Σκινέ Χανίων, όπου και βρέθηκαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

 Ενώ και στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στο Ατσιπόπουλο, το μεσημέρι του Σαββάτου  ξέσπασε φωτιά σε κουζίνα, την οποία έσβησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Σε γενικές γραμμές, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής, οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε 3 πυρκαγιές, σε 34 περιστατικά παροχής βοήθειας, καθώς και σε ένα περιστατικό διάσωσης ζώων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News