Κρήτη

Κακοκαιρία Κρήτη: Πνίγηκαν πρόβατα, πλημμύρισαν θερμοκήπια και έκλεισαν δρόμοι

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρίας στο οδικό δίκτυο

Δυστυχώς εκτός από τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και κυρίως η έντονη βροχόπτωση, στην Ανατολική Κρήτη και τα οποία έχουν να κάνουν με προβλήματα στο οδικό δίκτυο, σε θερμοκήπια και αγροτικές καλλιέργειες, απώλειες υπήρξαν και στο ζωικό κεφάλαιο.

"Χάθηκαν πρόβατα"

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Γόρτυνας, κ. Σχοιναράκης, στην περιοχή της Βαγιωνιάς παρασύρθηκαν και πνίγηκαν δεκάδες πρόβατα εξαιτίας των ορμητικών νερών του ποταμού Γεροποτάμου.

Σε απόγνωση ο κτηνοτρόφος που έχασε τα ζώα του από την μία στιγμή στην άλλη.

Η κακοκαιρία έφερε "βροχή" προβλημάτων σε όλη την Κρήτη με κατολισθήσεις, πλημμυρισμένα θερμοκήπια, ποτάμια που έχουν "φουσκώσει" και απροσπέλαστους δρόμους. 

Δήμος Γόρτυνας

Συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά το οδικό δίκτυο, αφού οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν καθιζήσεις σε αρκετά σημεία, καθιστώντας τα πλέον απροσπέλαστα.

Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Στερνών προς Κουδουμά.  Η βροχή είχε ως αποτέλεσμα να δώσει χαριστική βολή στον συγκεκριμένο   δρόμο που «κόπηκε» στα δύο και η κυκλοφορία πλέον δεν μπορεί να διεξαχθεί.

Στο σημείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και ο δήμαρχος Γόρτυνας , κ. Σχοιναράκης που μιλώντας στο neakriti κάνει λόγο για πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία και δεν μπορούν να λυθούν άμεσα .

Εφιστά πολύ μεγάλη προσοχή στους οδηγούς, καθώς σε πολλά σημεία εθνικού, επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου, υπάρχουν κατολισθήσεις και καθιζήσεις και υπάρχουν παγίδες.

Αναλυτικότερα τα σημεία αυτά είναι :

-Δρόμος στο ύψος της Παναγίας Αλμυρής

-Δρόμος Στέρνων προς Κουδουμά

-Δρόμος Κουδουμά

-Δρόμος Πρινιά

Να σημειωθεί επίσης ότι επί ποδός βρίσκεται αρμόδια υπηρεσία του δήμου Γόρτυνας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με "παρέμβαση" εκσκαφέα.

 

 

 

Δήμος Σητείας 

 Προβλήματα καταγράφηκαν στο δρόμο Τουρλωτή - Λάστρου στο δήμο Σητείας λόγω της κακοκαιρίας. Ο δρόμος ήταν σχεδόν αδιάβατος και τεράστια προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς. Σε πολλά σημεία έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις όπως καταδεικνύουν τα βίντεο στο Facebook.

Δήμος Αρχανών Αστερουσίων - "Φούσκωσε" ο Αναποδάρης

Ο Αναποδάρης στο σημείο που διασχίζει το δήμο Αρχανών Αστερουσίων "φούσκωσε" ,ενώ σε κάποια σημεία δρόμοι έκλεισαν. Δήμος, Πυροσβεστική και Αστυνομία βρίσκονται σε συντονισμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

 

Δήμος Βιάννου

Και αυτή τη φορά η Βιάννος φαίνεται να δοκιμάζεται από την έντονη βροχόπτωση χωρίς ωστόσο να έχει, ευτυχώς, κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Συνεργεία του δήμου βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να απομακρύνουν φερτά υλικά ενώ σύμφωνα και με μαρτυρίες, υπήρξε ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή.

 Το οδικό δίκτυο από και προς Βιάννο, κρύβει... κινδύνους λογω καταπτώσεων και για τον λόγο αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή Βιάννου: "Έντονα καιρικά πλήττουν από τις πρωινές ώρες τον Δήμο Βιάννου με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα λόγω κατολισθήσεων βράχων και φερτών υλικών τόσο στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό  δίκτυο.

Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν από το πρωί για την αποκατάσταση των ζημιών.

 Για λόγους ασφαλείας και πολιτικής προστασίας  λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο των παρακάτω οδών.

 

-              Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη

 

-              Δημοτική οδός από  Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα

 

-              Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο

 

-              Από Τέρτσα προς Μύρτος

Επίσης ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είναι οδηγοί που κινούνται  τόσο στο επαρχιακό όσο στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Βιάννου λόγο συνεχών καταπτώσεων από βράχους και χώματα. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια  Κρήτης επιχειρούν ήδη στο οδικό δίκτυο που καταγράφονται τα προβλήματα".

Προσοχή απαιτείται και για όσους διέρχονται από την περιοχή του Αναποδάρη ποταμού.

Δήμος Ηρακλείου - Κλειστός ο δρόμος προς Βούτες

 Με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας λόγω καθιζήσεων.

 Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν εναλλακτικά την διαδρομή μέσω Σταυρακίων ή μέσω Καλεσσών.

 Δήμος Ιεράπετρας

Θερμοκήπια πλημμύρισαν όπως και επιχειρήσεις 50 μέτρα πριν το νερό φτάσει στη θάλασσα. Υπάρχουν θερμοκηπιακές καλλιέργειες που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στο Στόμιο ενώ τα χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Ιεράπετρας έπιασαν δουλειά για να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να ανοίξουν δρόμους που έχουν κλείσει οι δίοδοι νερού προς τη θάλασσα.

Όλος ο μηχανισμός του δήμου Ιεράπετρας βρίσκεται επί ποδός από το πρωί.

Σε πολλά σημεία έκλεισαν οι δρόμοι και τα μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς για να καθαρίσουν τους δρόμους στο επαρχιακό δίκτυο στη Ρίζα, στο χωριό Χριστό, στη Θρυπτή και στο επαρχιακό Ιεράπετρας Μακρύ Γιαλού στη θέση Αχλιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια