Κακοκαιρία Κρήτη: Πνίγηκαν πρόβατα, πλημμύρισαν θερμοκήπια και έκλεισαν δρόμοι

Κρήτη
Κακοκαιρία Κρήτη: Πνίγηκαν πρόβατα, πλημμύρισαν θερμοκήπια και έκλεισαν δρόμοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρίας στο οδικό δίκτυο

Δυστυχώς εκτός από τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και κυρίως η έντονη βροχόπτωση, στην Ανατολική Κρήτη και τα οποία έχουν να κάνουν με προβλήματα στο οδικό δίκτυο, σε θερμοκήπια και αγροτικές καλλιέργειες, απώλειες υπήρξαν και στο ζωικό κεφάλαιο.

"Χάθηκαν πρόβατα"

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Γόρτυνας, κ. Σχοιναράκης, στην περιοχή της Βαγιωνιάς παρασύρθηκαν και πνίγηκαν δεκάδες πρόβατα εξαιτίας των ορμητικών νερών του ποταμού Γεροποτάμου.

Σε απόγνωση ο κτηνοτρόφος που έχασε τα ζώα του από την μία στιγμή στην άλλη.

Η κακοκαιρία έφερε "βροχή" προβλημάτων σε όλη την Κρήτη με κατολισθήσεις, πλημμυρισμένα θερμοκήπια, ποτάμια που έχουν "φουσκώσει" και απροσπέλαστους δρόμους. 

Δήμος Γόρτυνας

Συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά το οδικό δίκτυο, αφού οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν καθιζήσεις σε αρκετά σημεία, καθιστώντας τα πλέον απροσπέλαστα.

Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Στερνών προς Κουδουμά.  Η βροχή είχε ως αποτέλεσμα να δώσει χαριστική βολή στον συγκεκριμένο   δρόμο που «κόπηκε» στα δύο και η κυκλοφορία πλέον δεν μπορεί να διεξαχθεί.

Στο σημείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και ο δήμαρχος Γόρτυνας , κ. Σχοιναράκης που μιλώντας στο neakriti κάνει λόγο για πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία και δεν μπορούν να λυθούν άμεσα .

Εφιστά πολύ μεγάλη προσοχή στους οδηγούς, καθώς σε πολλά σημεία εθνικού, επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου, υπάρχουν κατολισθήσεις και καθιζήσεις και υπάρχουν παγίδες.

Αναλυτικότερα τα σημεία αυτά είναι :

-Δρόμος στο ύψος της Παναγίας Αλμυρής

-Δρόμος Στέρνων προς Κουδουμά

-Δρόμος Κουδουμά

-Δρόμος Πρινιά

Να σημειωθεί επίσης ότι επί ποδός βρίσκεται αρμόδια υπηρεσία του δήμου Γόρτυνας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με "παρέμβαση" εκσκαφέα.

Δήμος Σητείας 

 Προβλήματα καταγράφηκαν στο δρόμο Τουρλωτή - Λάστρου στο δήμο Σητείας λόγω της κακοκαιρίας. Ο δρόμος ήταν σχεδόν αδιάβατος και τεράστια προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς. Σε πολλά σημεία έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις όπως καταδεικνύουν τα βίντεο στο Facebook.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News